Good Omens recensie op Amazon Prime Video

Good Omens recensie op Amazon Prime VideoGood Omens *** 1/2

Bedenkers: Neil Gaiman (American Gods, Beowulf) & Terry Pratchett

Met David Tennant, Michael Sheen, Jon Hamm, Nick Offerman, Jack Whitehall, Adria Arjona, Mireille Enos, Ned Dennehy, Derek Jacobi & de stemmen van Benedict Cumberbatch, Frances McDormand & Brian Cox

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van American Gods, Lucifer & Preacher.

Het verhaal: Armageddon is op komst en de engel Aziraphale & de demoon Crowley, vrienden sinds eeuwen, moeten aan het werk om de anichrist op de wereld te zetten en de oorlog tussen hemel & hel te laten beginnen.

Ons verdict: Engelse schrijver Neil Richard MacKinnon Gaiman boert de laatste tijd goed met het succesvolle American Gods die het uitstekend doet in de streamingwereld en het mag dan ook niet verrassen dat de geldbuidel van Amazon ervoor heeft gezorgd dat zijn boek Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch die hij samen met Terry Pratchett schreef een nieuwe televisierelease krijgt. Zij stelde regisseur Douglas Mackinnon (Doctor Who, Sherlock) aan om David Tennant & Michael Sheen aan te sturen als de goede & kwade geest uit de show en gezien de schitterende reputatie van de hoofdcast & de regisseur kunnen we veilig zeggen dat Good Omens een schot in de roos is.

Michael Sheen & David Tennant in Good Omens

Toegegeven, in veel opzichten volgt de verhaalstructuur van Good Omens deze van American Gods, dus als je op zoek bent naar originaliteit, ben je misschien aan het verkeerde adres. Zeker gezien we voor de zoveelste keer Queen te horen krijgen in deze televisiereeks of film. Maar Good Omens is iets toegankelijker met heel wat minder bloed & gore en het kijkt een pak vlotter gezien het een miniserie is van 6 afleveringen. Good Omens gaat en staat met de acteerprestaties van Sheen als Aziraphale & Tennant als Choronzon die een perfect duo spelen, ondersteund door o.m. Jon Hamm als Gabriel, Ned Dennehy als Hastur, Jack Whitehall & Adria Arjona als Newton Pulsifer & Anathema Device, Benedict Cumberbatch & Frances McDormand als de stemmen van God & Satan en Mireille Enos & Brian Cox als één van de 4 Horsemen of the Apocalypse. Sam Taylor Buck als de Antichrist en zijn jonge kompanen geven de show dan weer dat beetje Stranger Things, terwijl mythische plaatsen zoals Tel Megiddo uit het einde der tijde tot leven komen op het kleine scherm. Tot slot compenseert de humoristische toon de matige special effects die er in onze ogen nog maar net door konden.

Kortom, ben je op zoek naar een katholieke invulling van American Gods? Dan is Good Omens iets voor jou.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter