Bad Times at the El Royale recensie op Film Fest Gent

Bad Times at the El Royale recensieBad Times at the El Royale ***

Regie: Drew Goddard  (The Cabin in the Woods, Daredevil, X-Force)

Met Jeff Bridges, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Cailee Spaeny, Lewis Pullman, Cynthia Erivo, Nick Offerman, Mark O’Brien,…

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van The Hateful Eight & Murder at the Orient Express.

Het verhaal: We ontdekken de El Royale, een uniek hotel gelegen op de grens tussen de Amerikaanse staten Californië & Nevada waar 7 hotelgasten niet helemaal zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Bad Times at the El Royale op Film Fest Gent

De setting: Het Film Fest Gent is al sinds 1974 een vaste waarde in België. Elk jaar in oktober stelt het Filmfestival van Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 100.000 toeschouwers aan te trekken. Naast een officiële competitie organiseert het festival jaarlijks ook een reeks concerten, en gaf het op die manier een plateau aan grote componisten. Dit jaar zijn er mooie filmreleases gepland zoals Girl, Niet Schieten, First Man, Beautiful Boy,…

Chris Hemsworth in Bad Times at the El Royale recensie

Oms verdict: Regisseur Drew Goddard heeft met de Netflix-serie Daredevil een ware trademark gevonden in het steeds druk bezette Hollywood en zijn stempel zie je meteen van de eerste minuten in zijn nieuwste langspeelfilm Bad Times at the El Royale. De cinematografie is zoals bij de Marvel-serie zeer moody en weet je meteen in de grimmige sfeer van de film te brengen. Geweldig! De sfeer van Bad Times at the El Royale houdt een balans tussen de film noir Dick Tracy-afleveringen van de jaren ’60 en het recente werk van Quentin Tarantino met Kill Bill & The Hateful Eight. Mooi, hoor ik je dan zeggen, maar toch maar 3 sterren voor Bad Times at the El Royale? Hoewel de acteerprestatie van Lewis Pullman, een kopie van zijn vader, te pruimen is, hielden we niet bepaald van de dynamiek tussen de andere personages in Bad Times at the El Royale (net zoals The Hateful Eight overigens) en met bijna 2 en een half uur film zijn er heel wat sequenties die naast de bal slaan. Met momenten komen de scènes van bvb. zangeres Cynthia Erivo zeer cliché over en bepaalde dialogen van o.m. Chris Hemsworth mochten gerust tegen het einde wat ingekort worden. Daarentegen heeft het plot met zijn relatief weinige plottwists een klassiek maar strak verloop die goed past in datgene wat de regisseur net zoals Tarantino bvb. wil bereiken. Ons hield het weliswaar niet geëntertaind tot het einde.

Kortom, Bad Times at the El Royale had meer potentieel gehad mocht hij 30 minuten minder lang zijn. Ergens spijtig, want de cinematografie van een typische Drew Goddard-productie is om van te smullen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter