The Sinner S2 recensie [1ste indruk]

The Sinner S2 recensie [1ste indruk]The Sinner S2 *** 1/2

Bedenker: Derek Simonds (The Sinner)

Met Bill Pullman, Carrie Coon, Natalie Paul, Elisha Henig, Hannah Gross, Tracy Letts,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Mindhunter.

Het verhaal: De jonge agente Heather moet een vreemde moord van 2 volwassenen door een jongetje onderzoeken in haar thuisstad en schakelt daarbij de hulp in van detective Harry Ambrose.

xxx

Ons verdict: De lancering van The Sinner op Netflix ging in 2017 gepaard met een grote buzz en terecht. De topprestatie van Jessica Biel mocht er zijn na een lange afwezigheid van de charismatische Amerikaanse actrice. Maar Biel verhuist als producer voor The Sinner naar de achtergrond en komt dus niet terug voor het 2de seizoen.

Voor het 2de seizoen van The Sinner zochten de makers door het wegvallen van Biel’s personage Cora echter continuïteit in 2 zaken: enerzijds de acteur Bill Pullman die mag terugkomen als Harry Ambrose en anderzijds het idee van een anthologieserie gelijkaardig als American Crime Story met als onderwerp waarom alledaagse mensen brutale & gruwelijke moorden plegen. Bovendien bleven mooie namen niet uit met actrices zoals Carrie Coon (The Avengers: Infinity War, Gone Girl) & Natalie Paul (The Deuce S1) die een prominente rol opnemen in The Sinner S2. Nu moeten we wel toegegeven na het kijken van de eerste 3 afleveringen op vakantie dat de magie van The Sinner met het verlaten van Jessica Biel als showrunner een beetje verdwenen is, maar de continuïteit is wel daar met het sluimerend tempo waarin de verhaallijn zich ontwikkelt, de zoals steeds geslaagde Bill Pullman & de heerlijke cinematografie door Radium Cheung. De eerste 2 afleveringen van The Sinner S2 tonen wel dat de USA Networks-serie zich meer focust op het verhaal achter de jonge Julian die zijn ouders vergiftigd op een vreemde manier en het zoekt minder de controverse op van Pullman’s personage Ambrose. Maar wees niet gevreesd, fans, vanaf aflevering 3 komt hier verandering in hetzij met mate. Samen met het achtergrondverhaal rond een gesloten groep of sekte smaakt dit naar meer.

Kortom, The Sinner S2 wordt ontsierd door de afwezigheid van Jessica Biel, maar de continuïteit is zeker daar. Hopelijk krijgen we deze serie te zien vanaf oktober 2018 in België?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter