The Equalizer 2 recensie

The Equalizer 2 recensieThe Equalizer 2 ****

Regie: Antoine Fuqua (Training Day, Southpaw, Shooter)

Met Denzel Washington, Pedro Pascal, Melissa Leo, Bill Pullman, Sakina Jaffrey, Ashton Sanders, Garret Golden, Jonathan Scarfe, Orson Bean,…

Speelduur: 121′

Ga kijken als je hield van John Wick, Sicario 2: Day of the Soldado & de vorige Equalizer-film.

Het verhaal: Robert McCall pikt zijn leventje in Boston terug op door gerechtigheid te zoeken voor diegenen die het nodig hebben. Maar wanneer een zaak in Brussel verrassend tot het overlijden van een vriend leidt, moet hij zijn verleden terug bovenhalen.

Denzel Washington in The Equalizer 2

Ons verdict: 4 jaar na zijn originele film mag Denzel Washington opnieuw in de huid kruipen van Robert ‘The Equalizer’ McCall en fans van de actieheld zullen verheugd zijn te lezen dat we meer te weten zullen komen over de voormalige militaire zonder dat het aan kwaliteit onderdoet tegenover zijn voorganger.

The Equalizer 2 is wel een ander beestje: Regisseur Antoine Fuqua kiest voor minder bloed & meer spanning en hoewel Fuqua geen Villeneuve is, komt hij toch aardig in de buurt. Met een knipoog naar Sicario krijgen we een typische Michael Mann-opbouw die in zijn geheel niet teleurstelt. In het begin van The Equalizer 2 krijgen we een film die traag opbouwt, in het midden een film die moraal probeert bij te brengen aan het publiek en aan het einde keiharde actie in een aparte setting. Geef toe, wie heeft een actiefilm ooit zien eindigen in een keiharde storm? We kennen maar één actieklassieker: Universal Soldier. Nieuwkomer Pedro Pascal stelt samen met publieksfavoriet Denzel Washington niet teleur en wij Belgen mogen verheugd zijn dat hellhole Brussel meermaals in het film verschijnt hoewel Denzel Washington nooit een voet heeft gezet in ons landje om The Equalizer 2 te verfilmen. Met om en bij de 2 uur speeltijd ga je algauw denken dat The Equalizer 2 langdradig wordt, maar ons bleef het met zijn vakkundige camerashots entertainen tot de laatste minuut.

Kortom, The Equalizer 2 verlengt wat goed was en voegt meer mythologie toe aan het personage van Denzel Washington. Lovin’ it!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter