Moonlight recensie

Moonlight posterMoonlight **

Regie: Barry Jenkins (Tall Enough)

Met Mahershala Ali, Naomie Harris, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jaden Piner, Jharrel Jerome,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van Imperial Dreams & Manchester by the Sea.

Het verhaal: We volgen het leven van een jongen uit de harde wijken van Miami. Chiron is een timide jongen die in alle stilte om moet gaan met een hoer van een moeder, terwijl een schuldige drugsdealer hem probeert zo goed mogelijk op te vangen.

in Moonlight

Ons verdict: Moonlight is tussenuit de mazen van MoviePulp.be’s interesseveld geglipt aan de Belgische box office (er is zoveel goeds te zien dit jaar), maar na het Oscar-winst konden we onmogelijk Moonlight negeren.

Weliswaar wist Moonlight ons niet te bekoren voor verschillende redenen. Het concept van een Afro-Amerikaanse jongen die homo is, lijkt me al even doodgewoon als een voetballer die graag de kleedkamer deel met collega’s van hetzelfde geslacht, maar goed. Het is vernieuwend en een manier om de gemoederen in de Verenigde Staten te bedaren na het Oscar-debacle van 2016. Moonlight geeft Mahershala Ali & Janelle Monáe te weinig screentime met als gevolg dat de acteurs die de jonge Chiron vertolken (respectievelijk Ashton Sanders, Alex R. Hibbert & Trevante Rhodes) omver geblazen wordt door o.m. de prestatie van Naomie Harris die evenveel screentime kreeg dan het hoofdpersonage. Tot slot is het tempo waaraan regisseur Barry Jenkins zich houdt, iets te langzaam voor het verhaal dat die probeert te brengen zonder zich op één bepaald moment aan een echt controversiële homoscène te wagen. Ik versta dus de fuss niet over deze Moonlight.

Kortom, het concept van een film zou niet garant moeten staan voor het winnen van een Oscar. Moonlight wist ons niet te bekoren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter