Sicario 2: Day of the Soldado recensie

Sicario 2: Day of the Soldado recensieSicario 2: Day of the Soldado ****

Regie: Stefano Sollima (Gomorra, Suburra)

Met Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabel Moner, Catherine Keener, Matthew Modine, Shea Whigham, Bruno Bichir, Faysal Ahmed, Elijah Rodriguez,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van Zero Dark Thirty & het vorige Sicario.

Het verhaal: Wanneer blijkt dat een Mexicaans kartel betrokken is bij een terroristische aanslag in Kansas, huurt de Amerikaanse overheid Matt Graver in om de boel op te kuisen met alle mogelijke middelen.

Sicario 2: Day of the Soldado recensie

Ons verdict: We moeten toegeven toen ondertekende Sicario voor de eerste keer in de bioscoop zag, dat hij zijn klasse onderschatte. Denis Villeneuve bouwde een serieus staaltje spanning op met zijn sequenties en daar konden we enkel achteraf van genieten op DVD & Blu-Ray. Sicario krijgt dus terecht een vervolg die eerst de titel Soldado droeg maar achteraf in Europa overging tot Sicario 2: Day of the Soldado. Alsof zijn fans in België niet zouden weten dat Soldado gerelateerd is aan Sicario. Soit! De sequel is vanaf 4 juli in Belgische bioscopen, maar een week vroeger in onze buurlanden. Is het de moeite om even over de grens te hoppen?

Benicio del Toro & Josh Brolin in Sicario 2 Soldado
Goed nieuws voor Sicario 2 Soldado is dat 2 van de klasbakken uit het vorige Sicario zijn terug: Benicio del Toro & Josh Brolin. Beiden maken meteen de film met hun altijd straf acteerwerk en indrukwekkend staaltje karaktertekening, maar dat is niet genoeg om Sicario 2: Day of the Soldado een Sicario te maken. Soldado blijft bij zijn originele idee door de jonge Isabel Moner als de kwetsbare deerne in het midden van deze huurling-wereld te portretteren, maar Sicario 2 Soldado bevat iets teveel dialoog in compensatie voor de actie & finesse die we in ruil terugkrijgen. Regisseur Stefano Sollima, de Italiaan achter mediterraanse televisieseries zoals Gomorra & Suburra, heeft op dat vlak spijtig genoeg niet dezelfde stijl als Denis Villeneuve die wegens Blade Runner 2049 & Arrival geen tijd kon maken om terug te komen naar de Sicario-franchise. Cinematograaf Dariusz Wolski, filmeditor Matthew Newman & componiste Hildur Guðnadóttir zijn dan weer geen Roger Deakins, Joe Walker of Johann Johansson. Maar goed, met thema’s zoals terrorisme, mensensmokkel & zelfs gebarentaal is het scenario van Sicario: Day of the Soldado door schrijver Taylor Sheridan (Hell or High Water, Wind River, Sicario) weer onconventioneel voor het hele maffiagebeuren en wordt het ook meteen brandend actueel met de recente onthullingen van de Trump-administratie rond migratie. Enkel verbeteren helicopters, humvees & volautomatische machinegeweren het tempo van Sicario 2: Day of the Soldado niet en het einde is verre van een nieuwe Heat.

Kortom, Sicario 2: Day of the Soldado is niet wat we ervan verwachtte, maar het kan er door. Zeker beter dan doorsnee zaken die we in de bioscoop hebben gezien de laatste paar maanden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter