Roman J. Israel Esq. Blu-Ray recensie

Roman J. Israel Esq. Blu-Ray recensieRoman J. Israel Esq. **

Regie: Dan Gilroy (Nightcrawler)

Met Denzel Washington, Colin Farrell, Carmen Ejogo, Amanda Warren, Lynda Gravatt,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van Rain Man, Forrest Gump & The Gringo.

Het verhaal: Roman J. Israel, Esq. is een idealistische & gedreven advocaat die na het wegvallen van zijn mentor & de vele tegenslagen in zijn leven overgaat tot een extreme actie tegen zijn natuur in.

Carmen Ejogo & Denzel Washington in Roman J. Israel Esq.

Ons verdict: Als er één ding is wat ik haat, zijn het rommelige filmproducties. Wat er achter de coulissen van een film gebeurt, is één ding, maar het mag de uitkomst van het eindproduct niet beïnvloeden. Niet voldoende tijd nemen om een film af te maken zoals de makers willen, is anno 2018 ook not done anymore. Daarvoor is de filmindustrie te matuur denken we bij onszelf. Of zijn we naïef? Roman J. Israel Esq. werd voor de eerste keer vertoond op het Toronto Film Festival en de latere bioscoopversie werd ingekort. Maar liefst 13 minuten film werd weggelaten en de plottwist werd van plaats gewisseld. Allemaal vreemd voor een Oscargenomineerde film.

Eén ding is zeker, het deed Roman J. Israel Esq. geen goed, want om te beginnen is het begin veel te langdradig, duurt het veel te lang alvorens de essentie van het verhaal naar boven komt en slaat Denzel Washington de bal mis als zwarte versie van Dustin Hoffman’s Raymond Babbitt. Het lijkt alsof regisseur Dan Gilroy perfect wist hoe hij wou dat de film eindigde, maar geen idee had hoe hij Roman J. Israel Esq. verder moest invullen. De improvisatie van Denzel Washington moest die bladzijdes invullen, maar tevergeefs. De mooie shots voelen overigens aan als een zonde van het geld.

Kortom, Roman J. Israel Esq. is zo rommelig als zijn naam of begrijpen het gewoon niet? Laat het aan je voorbij passeren, zou ik zeggen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter