Pacific Rim Uprising IMAX recensie

Pacific Rim Uprising posterPacific Rim Uprising ** in IMAX ** 1/2

Regie: Steven S. DeKnight (Daredevil S1)

Met John Boyega, Scott Eastwood, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Goran, Tian Jing, Cailee Spaeny, Adria Arjona,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van Transformers, Power Rangers en de vorige Pacific Rim.

Het verhaal: De talentvolle maar arrogante Jake Pentecost, de zoon van de overleden Stacker Pentecost, verenigt zich terug met zijn zus Mako Mori om een nieuwe generatie Jaeger-piloten op te leiden na de Kaiju-oorlog.

Ons verdict: We moeten in het Westen gewoon worden dat niet alle blockbusters bedoeld zijn om ons een pleziertje te doen. De Aziatische markt aanboren, is met het nieuwe geld uit Shanghai een nieuwe strategie in Hollywood en dat is net wat Sony Pictures wil bereiken met de Pacific Rim-franchise.

In Japan worden ze helemaal wild van grote monsters en robotten tegenover elkaar zetten, maar in België weten we wel beter. Nu de Transformers-franchise zo goed als dood is na de laatste poging van Michael Bay, denken we dat het wel even gedaan mag zijn met gekke robots die de wereld terroriseren, maar niks blijkt minder waar. Pacific Rim Uprising mag dan wel in zijn eerste minuten dankzij het charisma van John Boyega een goede start nemen en op zich vinden de makers nog een frisse invalshoek met dit vervolg, maar wat later volgt, laat te wensen over. De uitwerking is in het algemeen teleurstellend en castleden zoals Scott Eastwood, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Goran & Tian Jing helpen Pacific Rim Uprising niet verder. Zeker halverwege zwakt het scenario van Pacific Rim Uprising zwaar af om uiteindelijk aan het einde de dieperik in te gaan. Nieuw talent zoals Cailee Spaeny kan alleen maar toezien hoe het mislukt en haar carrière in mineur start. Spijtig.

Kortom, als Guillermo Del Toro er nog niets van kon maken, verwacht dan niet dat Netflix-revelatie Steven S. DeKnight er iets van kan maken. Pacific Rim Uprising wordt nu al de flop van het jaar. Ga het tenminste in IMAX kijken om nog te profiteren van de special effects.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter