Pacific Rim recensie op Netflix België

Pacific Rim posterPacific Rim ** 1/2

Regie: Guillermo Del Toro  (Hellboy, The Shape of Water, Blade II)

Met Charlie Hunnam, Idris Elba, Ron Perlman, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Gorman, Clifton Collins jr.,…

Speeltijd: 131′

Ga kijken als je hield van Transformers 5: The Last Knight & Godzilla.

Het verhaal: Gigantische zeemonsters (Kaiju) overheersen de aarde en de mensheid probeert met gepaste robots (Jaegers) zichzelf te verweren.

Pacific Rim recensie op Netflix België

Ons verdict: Tja, er zijn nu eenmaal van die films die je als recensent moet zien, zeker? Normaal ben ik faliekant tegen franchise-denken om de geldmolen van Hollywood aan te dikken, maar goed. Guillermo Del Toro wist me aardig te bekoren met The Shape of Water dit jaar en dus dachten we deze Pacific Rim eens te bekijken op Netflix België. Wat was me dat?

Pacific Rim is in zekere zin een product van de Mexicaanse fantasieregisseur met een geslaagde vormgeving, maskers, pakken & enscenering, maar je ziet dat de regisseur zich duidelijk door de filmstudio’s moet laten leiden in het blockbuster-gehalte van de film uit 2013. De beelden moeten een hommage vormen aan de monsterfilms van de jaren ’50 in Japan, maar worden in realiteit een special effects spektakel die er zo overgaat dat het lekker Amerikaans wordt. En dat betekent dat het zo slecht wordt dat je het goed begint te vinden. Het foute karakter van Pacific Rim komt zeker halverwege mooi tot uiting (cfr. de boot die gebruikt wordt door Gipsy Danger om een Kaiju toe te takelen of wat dacht je van de embryo Kaiju?), maar het einde laat gewoon te wensen over. Het is zo cliché dat het aanvoelt als een vervlogen kans. Zeker de acteerprestaties van Charlie Hunnam, Idris Elba & Ron Perlman konden beter. En hoe irritant kan je wel zijn als acteur, Charlie Day?

Kortom, Pacific Rim is foute guilty pleasure die we dankzij Guillermo Del Toro’s inbreng nog tot het einde uitkeken. We houden ons hart al vast voor Pacific Rim Uprising.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter