Game of Thrones seizoen 2 Blu-Ray review

game of thrones seizoen 2 blu ray coverGame of Thrones seizoen 2 *****

Van: David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin

Met: Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley, Maisie Williams, Emilia Clarke, Kit Harington, Aiden Gillen, Carice Van Houten en Charles Dance.

Speelduur: 10 afleveringen van ca. 60′

Haal deze boxset in huis als je met je eigen ogen wil zien hoe majestueus de strafste tv serie van het moment eruit ziet op Blu-Ray.

Het verhaal: Na de laffe onthoofding van Ned Stark en de dood van Koning Robert begint de strijd om de troon van Westeros pas echt. Terwijl de oorlog volop verder woedt, groeit de dreiging vanuit het Hoge Noorden en het verre Oosten … .

peter dinklage als tyrion lannister in de Blackwater aflevering uit seizoen 2 van Game of Thrones

Ons verdict: Terwijl het derde seizoen van de HBO reeks Game of Thrones wereldwijd het ene kijkcijfer- en downloadrecord na het andere breekt, werd onlangs het tweede seizoen van deze volwassen brok fantasy uitgebracht op DVD en Blu-Ray. Game of Thrones maakt de hooggespannen verwachtingen na dat fabelachtige eerste seizoen volop waar. Opnieuw zijn ze erin geslaagd om de talloze verhaallijnen en tientallen personages uit de boeken van George R.R. Martin te verweven tot een meeslepende reeks afleveringen waar de pure klasse vanaf spat. Alles proberen te bespreken vraagt eerder een masterthesis dan een recensie. Maar sta ons toe om drie hoogtepunten naar voren te schuiven. Peter Dinklage is -als de geslepen dwerg Tyrion Lannister- meer dan ooit de uitschieter van een reeds extreem getalenteerde cast. En de negende aflevering, Blackwater, volledig gewijd aan een veld- en zeeslag nabij Koningslanding, is wellicht het meest epische uurtje televisie dat je ooit gezien hebt. De touch van gastregisseur Neil Marshall (Doomsday, Centurion) is voelbaar in elke frame. De fantastische cliffhanger in de laatste aflevering zal je bovendien doen watertanden naar het vervolg.

Op de Blu-Ray zelf staan naast de 10 afleveringen in perfecte kwaliteit, ook een aantal featurettes die inzicht geven in het productieproces van een grootse tv reeks als Game of Thrones. Hiervan springt een gedetailleerde making-of van de voornoemde ‘Blackwater’ aflevering, en een ronde tafelgesprek met enkele belangrijke castleden het meest in het oog. Als je dit jaar slechts één Blu-Ray koopt, laat het dan deze zijn.

Bekijk alvast de trailer van Game of Thrones seizoen 2.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter