De nieuwe Power Rangers filmrecensie

Power Rangers 2017 posterPower Rangers * 1/2

Regie: Dean Israelite

Met Elizabeth Banks, Bryan Cranston, Dacre Montgomery, Naomi Scott, Ludi Lin, RJ Cyler, Becky G., Bill Hader,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van een mix van Iron Man, Transformers & de vroegere Power Rangers.

Het verhaal: Een groep losgelaten leerlingen komen op de goud site van Angel Grove in contact met 5 buitenaardse stenen en ontdekken nieuwe superkrachten die het einde van de wereld door Rita Repulsa moeten stoppen.

Power Rangers 2017 wallpaper

Ons verdict: Ik herinner me nog de dag toen ik mijn arme moeder als jonge knul naar de bioscoop sleurde om de allereerste Power Rangers-film te zien. Ik was fan zoals vele kinderen in mijn jeugdjaren. 22 jaar later is het omgekeerd. De nieuwe Power Rangers zijn opgestaan en Lionsgate plant al onttelbare vervolgen zonder nog maar een box office succes in zicht te hebben. Maar is dat echt nodig?

Toegegeven, het is een hele verbetering tegenover de originele Power Ranger-film die eigenlijk gewoon zoog. Moeilijk was dit dus niet. Maar deze Power Rangers-film komt in het algemeen gewoon awkward over en laat ons even duiden waarom. De nieuwe Power Rangers-film door de Zuid-Afrikaanse regisseur Dean Israelite ligt gedurende het eerste anderhalf uur een grote klemtoon op het ontstaan van de het superheldenteam uit de jaren ’90 en wist ons daardoor enigszins te verrassen. We hadden eerder na 30 minuten een CGI-spectakel verwacht met visueel kleurrijke tonen. De klemtoon ligt op het ‘realistische’, hoewel dit met The Mighty Morphin Power Rangers moeilijk kan, toch? De nostalgische factor blijft wat uit, want ik zag geen noemenswaardige cameo’s bij eventuele schimmen in de achtergrond van o.m. Amy Jo Johnson & Jason David Frank. De grappen is de film zijn van zeer laag niveau en de helft van de film wordt gestolen uit blockbusters zoals Transformers, Man of Steel & Iron Man. Elizabeth Banks & Bryan Cranston zijn nauwelijks goed te noemen, laat staan het nieuwe groep jongeren van Dacre Montgomery, Naomi Scott, Ludi Lin, RJ Cyler & Becky G. Zij zijn nog schattig op zich, maar Alpha 5 is gewoon vreselijk lame. Kortom, wat was er goed aan de film? Wij zagen het niet.

Besluit: What you see, is what you get. De nieuwe Power Rangers door regisseur Dean Israelite missen heel wat ambitie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter