Ironclad Blu-Ray review

Ironclad ****

Regie: Jonathan English

Met: James Purefoy, Jason Flemyng, Brian Cox, Kate Mara, Derek Jacobi, Paul Giamatti

Speelduur: 120′

Haal deze nu in huis op Blu-Ray, DVD of via video-on-demand als je van Middeleeuws wapengekletter houdt waarin niet gekeken wordt op een liter bloed of een ledemaat meer of minder zoals Flesh+Blood, Braveheart, en het thematisch verwante 13 Assassins.

Het verhaal: De bloeddorstige King John verraadt zijn eigen onderdanen, en probeert -samen met een leger Viking-huurlingen- op meedogenloze wijze Engeland te heroveren. Het enige wat in zijn weg staat is het kasteel van Rochester, en een handvol moedige mannen aangevoerd door een ervaren Tempelier … .

Ons verdict: Lees bovenstaande synopsis en besef dat je niet -veel- meer verhaal mag verwachten van Ironclad. Maar dat was ook niet de bedoeling. Dit is een compromisloze B-film, een guilty pleasure die zijn boodschap erin ramt met de subtiliteit van een exploitation-prent. Wie daarvoor te vinden is, zal smullen van Ironclad. Regisseur Jonathan English (de perfecte achternaam gezien het onderwerp, red.) perst het maximum uit zijn bescheiden budget van ‘amper’ 25 miljoen $, mijdt zoveel mogelijk CGI, maar maakt wel volop gebruik van old skool technieke als protheses, bloedzakjes, en ouderwets stuntwerk om zijn bloederige visie op het scherm te brengen. En het moet gezegd worden, dit is een verademing tussen de bloedeloze en kindvriendelijke actie die Hollywood dezer dagen op ons loslaat. English deed bovendien beroep op een resem -veelal- Britse klasbakken om het simpele plot te opwaarderen. James Purefoy (Marcus Antonius uit de HBO saga, Rome, red.) werd simpelweg geboren om dit soort historische krijgers te vertolken. Brian Cox is fantastisch zoal altijd. Jason Flemyng overtuigt als badass huurling. De meeste eer gaat echter naar de geweldige Paul Giamatti die volledig over-the-top mag gaan (balancerend op het randje van camp ,red.) als de verraderlijke King John. Ironclad is een ware must-see voor liefhebbers van het genre!

Bekijk alvast de trailer van Ironclad, en haal deze in huis.


2 gedachten op “Ironclad Blu-Ray review”

  1. Heerlijk vettige avonturenfilm en nog iets beter dan het heerlijke “13 Assassins” :) De lichaamsdelen vliegen heerlijk in het rond :p

    Een ouderwetse Middeleeuwse actieprent met de brutaliteit van de moderne cinema: heerlijk :)

    Quotering: * * * * 1/2

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter