Franchise: Ironclad

Ironclad Blu-Ray review

Ironclad ****

Regie: Jonathan English

Met: James Purefoy, Jason Flemyng, Brian Cox, Kate Mara, Derek Jacobi, Paul Giamatti

Speelduur: 120′

Haal deze nu in huis op Blu-Ray, DVD of via video-on-demand als je van Middeleeuws wapengekletter houdt waarin niet gekeken wordt op een liter bloed of een ledemaat meer of minder zoals Flesh+Blood, Braveheart, en het thematisch verwante 13 Assassins.

Lees verder Ironclad Blu-Ray review

Ironclad redband trailer

Het veelbelovende Ironclad, lijkt zich bij het immer groeiende legioen van straffe films te vervoegen die bij ons geen -of een véél te late- kans krijgt om zich te bewijzen op het witte doek. In juli verschijnt deze middeleeuwse knaller immers al op DVD, Blu-Ray en Video-On-Demand in de UK, maar in de lage landen is van een bioscooprelease zelfs nog geen sprake. Wat er ook van zij, deze moeten we gezien hebben, op welke manier dan ook! Is het niet voor de cast vol klasbakken (James Purefoy, Paul Giamatti, Brian Cox, Derek Jacobi, Charles Dance) en de mooie ‘roste’ Kate Mara, dan wel voor de stevige veldslagen waar niet op een ledemaat meer of minder gekeken wordt. Wat een verademing in een tijd overheerst door politiek correcte, en kindvriendelijke blockbusters! Geniet van de bloederige trailer.

Lees verder Ironclad redband trailer


Ironclad teaser trailer

Wie -net als wij- houdt van ouderwets wapengekletter, rondspattend bloed en stoere ridderpraat, zal met plezier deze Ironclad ontdekken, een Middeleeuws spektakel -met weinig of geen CGI- zoals ze dezer dagen niet veel meer gemaakt worden. Ironclad is een Britse productie die beroep kon doen op een vrachtlading klasbakken zoals James Purefoy (Marcus Antonius uit Rome), Brian Cox, Derek Jacobi, Mackenzie Crook, Jason Flemyng en Amerikaans talent als Kate Mara en Paul Giamatti. Ironclad komt wellicht ten vroegste begin volgend jaar in de zalen.

Lees verder Ironclad teaser trailer