13 Assassins review

13 Assassins ****

Regie: Takashi Miike (Ichi The Killer)

Met: een heleboel totaal onbekende Japanners die wel uitstekend staan te acteren

Speelduur: 140′

Ga kijken (opgelet – in beperkte release) als je houdt van een vrij klassieke samurai film met een paar subversieve trekjes.

Het verhaal: Japan, 1844, een slechte krijgsheer zaait dood en vernieling op het platteland. Een groep moedige samurai wordt ingehuurd om hem zo snel mogelijk te stoppen … .

Ons verdict: Tenzij je houdt van compleet geschifte oosterse cultcinema zoals Ichi The Killer en Audition, zal de naam Takashi Miike je wellicht niet veel zeggen, maar de man is wel -internationaal gezien- de meest succesvolle Japanse cineast van de laaste 15 jaar. En die internationale -cinefiele- roem zal alleen maar stijgen met dit uitmuntend samurai epos dat zich kan meten met dé referentie in het genre, Seven Samurai van Akira Kurosawa, en gelijkaardige westerse epen als Braveheart of Gladiator. Toegegeven, het eerste uur -met vooral praatscènes- is een redelijk zware zit, die alleen wordt opgeluisterd door een paar -letterlijk- door merg en been snijdende flarden van hypergeweld, maar wanneer de actie losbarst wordt dit grootse actiecinema waar ze in Hollywood nog iets van kunnen leren. Miike filmt zonder compromissen, en laat bijna een uur lang non-stop, keihard en bloederig spektakel met een dramatische spanningsboog los op het argeloze publiek. Doodzonde dat deze prachtfilm bijna geen kans wordt gegund door een release op het hoogtepunt van het hyperconcurrentiële zomerblockbusterseizoen. Wie zich liever niet waagt aan een trip naar een ‘arthouse’ cinema in één van grote steden, één tip: 13 Assassins is al een tijdje beschikbaar op DVD en Blu-Ray via US import. Hoe dan ook is dit een film die je moet gezien hebben!

Bekijk alvast de trailer van 13 Assassins:Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

7 gedachten op “13 Assassins review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Kenneth I salute you :) ijzingwekkend straffe film, die ik in Cannes gezien heb en zwaaaaaar onder de indruk van was!

  Please wait...
 2. ichi de film vond ik niet zo goed, azumi 1 2 vond ik vele beter vooral de vijand daarin. welke stijl is deze film eerder veel gevechten met goed verhaal of zoals ichi nogal absurde bloedexplosies? waar kunt ge deze zien cartoons?

  Please wait...
 3. @Yves Googlen he voor de weinige plaatsen waar ze deze vertonen

  @Steve: Amen to that. Zag gisterenavond trouwens nog bijna even straffe -gelijkaardige- film, Ironclad, die hier weer niet de zalen dreigt te halen. Een ergerlijke trend!!!

  Please wait...
 4. Ironclad is idd de moeite K, en het is jammer dat dergelijke toppertjes altijd weer moeten de duimen leggen voor omhooggevallen blockbusterprut. Gelukkig is er Blu-ray ;)

  Please wait...
 5. op cinenews staat alleen in brussel maar michel follet (atv) zei dat het een goede film is (laatse 45 min alleen actie) en dat hij in antwerpen speelt alleen zei hij niet waar. weet iemand dan waar?

  Please wait...
 6. Heerlijke film :) Miike is op zijn puurst net in dat eerste half uur waar hij heel spaarzaam met brutale scènes omgaat en daardoor snijden ze wel heel diep door merg en been (die vrouw brrrrrrrr)

  Maar de finale is inderdaad absolute top: wat een 45 minuten spektakel :) en een prachtige ode aan “Seven Samurai” :)

  Quotering: * * * *

  Please wait...
 7. juist gekocht bij freerecordshop voor maar 5 euro!! hoop dat hij zo goed is als kenneth zegt. de verkoper zei dat hij bangelijk was na een half uur

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter