Triple Frontier recensie op Netflix België

Triple Frontier recensie op Netflix BelgiëTriple Frontier *** 1/2

Regie: J.C. Chandor (Margin Call, A Most Violent Year)

Met Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Pedro Pascal, Adria Arjona,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Zero Dark Thirty, 12 Strong & Narcos.

Het verhaal: 5 voormalige Special Forces-medewerkers komen samen om een overval op een drugsbaron te plannen in een dunbevolkte zone van Zuid-Amerika.

www

Ons verdict: Netflix is terug met een gloednieuwe Hollywood-film van formaat genaamd Triple Frontier. De naam J.C. Chandor moet jullie misschien niet teveel zeggen tegenover de doorsnee Belgische filmliefhebber hoewel hij films zoals Margin Call & A Most Violent Year op zijn portfolio heeft staan, maar de naam Kathryn Bigelow moet bekender in de oren klinken na haar Oscarfilms The Hurt Locker, Detroit & Zero Dark Thirty. De vrouw van James Cameron financierde immers de film en heeft daardoor haar stempel toch een beetje op deze nieuwe actiefilm kunnen zetten.

Triple Frontier is een heerlijke actiefilm die qua cinematografie lekker inspeelt op Netflix’ Narcos en allures heeft van Zero Dark Thirty in termen van contrast waarin de beelden werden verfilmd. De actiefilm is vooral geslaagd vanwege de Oscar-sterrencast met namen zoals Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac, Garrett Hedlund & Pedro Pascal die perfect op elkaar inspelen als bende gewezen militairen. Met knipogen naar 13 Hours & 12 Strong is Triple Frontier niet vernieuwend, maar het einde is wel een stukje beter als deze actiefilms in een oorlog-setting. Tot slot is Triple Frontier misschien iets te lang naar onze smaak, maar je ontsnapt als kijker op geen enkel moment aan de nodige ontspanning om deze actiefilm uit te kijken.

Kortom, geloof De Morgen niet. Triple Frontier is een solide actiefilm die meer dan het streamen waard is. Enjoy the ride, guys!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter