Ma Octavia Spencer recensie

Ma recensieMa ***

Regie: Tate Taylor (The Girl on the Train, The Help)

Met Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis, McKaley Miller, Luke Evans, Missi Pyle, Allison Janney, Dominic Burgess,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Us.

Het verhaal: Een groepje jongeren wil graag een feestje houden, maar zijn te jong om alcohol op te halen in de winkel. Ze vragen aan een eenzame zwarte vrouw om hen te helpen booze te scoren en deze nodigt hen al snel uit om bij haar thuis in de kelder te komen feesten.

Octavia Spencer in Ma recensie

Ons verdict: Dat Octavia Spencer een voortreffelijke actrice in een bijrol is, heeft ze al getoond met haar prestaties in Oscar-films zoals Hidden Figures, The Help & The Shape of Water, maar met Ma trekt ze voor de eerste keer een filmproductie die in de nasleep van Get Out & Us het horrorgenre probeert te vermengen met de Afro-Amerikaanse cultuur.

Tate Taylor ontbreekt het echter aan de finesse van Jordan Peele om het tempo goed strak te houden, maar Ma is alles behalve een slechte horrorfilm. Blumhouse Productions zet een mooie filter over de beelden heen (cfr. Halloween) en Spencer houdt mooi stand met frisse namen zoals Diana Silvers, Corey Fogelmanis & McKaley Miller die haar leiding volgen & bekende namen zoals Juliette Lewis, Missi Pyle & Luke Evans die haar mooi ondersteunen. Het scenario door Scott Landes is echter een ander paar mouwen, want voor Belgen zal het concept van Ma een beetje vreemd aanvoelen (hein, een wild vreemde vragen om bier te scoren? Dat regel je toch zelf of eventueel iemand van de familie?) en ook het einde vervalt in heel wat clichés die Ma eerder een thriller maken dan een horror. Met bijna 100 minuten film heeft Ma de ideale lengte om een mooie structuur op te bouwen, spijtig van de verrassing hier en daar waardoor de film iedere keer een beetje opnieuw moet opbouwen.

Kortom, Ma is niet één van de betere horrorproducties van het jaar, maar het mag er zijn onder de vleugels van Jason Blum.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.