Matteo Simoni & Veerle Baetens samen gecast voor Rookie

Matteo Simoni & Veerle Baetens samen gecast voor Rookie

Deze zomer starten de opnames van de nieuwe Vlaamse film Rookie, het langspeelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni (Patser, Callboys), Veerle Baetens (d’Ardennen, Duelles) en opkomend talent Valentijn Braeckman. Simoni & Baetens werkte eerder met elkaar samen voor de film Zot van A. Daarnaast zullen onder meer Stefaan Degand, Tibo Vandenborre & Bjarne Devolder in de film te zien zijn. De opnames zullen doorgaan in zowel Vlaanderen als Wallonië.

‘Rookie’ volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een nieuw leven te starten bij zijn schoonzus Vero en haar zoon Charlie). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

“Voor mij gaat deze film over gebroken dromen en tweede kansen. Het is het verhaal van Nicky, een gepassioneerde motorracer die plotsklaps de mogelijkheid om te kunnen racen verliest. Hij probeert zijn droom nog te verwezenlijken door deze door te geven aan zijn neefje Charlie. Het is eigenlijk een vorm van egoïsme van Nicky dat er uiteindelijk toe leidt dat zijn project met Charlie mislukt. Daarnaast is dit egoïsme ook juist iets dat elke roadracer nodig heeft om succesvol te worden. Hoe anders kan je elke race opnieuw je leven op het spel zetten, zonder schuldgevoel?”, zegt scenarist en regisseur Lieven Van Baelen.

 

Lieven van Baelen (1973) studeerde aan de RITS-filmschool in Brussel. Hij begon als lichttechnicus op sets en color grader en werd daarna een veelgevraagd cinematographer voor commercials, videoclips en films zoals ‘Carlo’ (Michaël R. Roskam), ‘Blush’ (Wim Vandekeybus) en ‘Oh My God?!’ (Christophe Van Rompaey). Zijn eerste kortfilm ‘The Thread’ won onder andere de prijzen op het prestigieuze filmfestival van Locarno en het Kortfilmfestival in Leuven. Naast het regisseren van internationale commercials, ging zijn clip voor het Rode Duivelslied ‘Ta Fête’ van Stromae viraal met bijna 60 miljoen views op YouTube.

Rookie wordt in 2020 in Belgische bioscopen verwacht.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter