The Lion King 2019 recensie in IMAX 3D

The Lion King 2019 recensie in IMAX 3DThe Lion King *** in IMAX 3D *** 1/2

Regie: Jon Favreau (Iron Man, Jungle Book)

Met de stemmen en gezichtsuitdrukkingen van Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Seth Rogen, Florence Kasumba, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, John Oliver, Keegan-Michael Key, Billy Eichner, John Kani,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Jungle Book & andere Disney remakes zoals Aladdin & The Nutcracker and the Four Realms.

Het verhaal: In Afrika is de kringloop van het leven rond nu de koning & de koningin van de jungle, Mufasa & Sarabi, hun kindje Simba verwachten. Maar al snel is Scar, de voormalige troonopvolger van de Pride Lands, van plan om verandering te brengen in deze royale situatie…

The Lion King 2019 recensie in IMAX 3D

Ons verdict: De herinterpretatie van klassieke “Westerse” sprookjes heeft het voorbije decennium een lange weg afgelegd sinds Warner Bros. voor het eerst de uitdaging aanging met Snow White & the Huntsmen. Het uitdagende & donkere karakter van de kinderverhalen uit de Middeleeuwen (of laat ons eerder zeggen de Belle Epoque tot waar ons collectief geheugen ergens gaat) is, door het feit dat Disney brood zag in live action remakes en zijn verhalen zelf is gaan beginnen invullen, stelselmatig verlicht en laat The Lion King daar geen uitzondering op zijn zoals Dumbo dit enigszins wel was.

The Lion King 2019 recensie in IMAX 3D

Regisseur Jon Favreau samen met castleden zoals Beyoncé Knowles, Donald Glover & Seth Rogen doet met deze Lion King wat het moet: Een eer brengen aan de tekenfilmklassieker uit de jaren ’90. Dan weet je al wel hoe laat het is, want de sluizen zullen regelmatig open blijven staan met de (gekende) triestige plotwendingen in het verhaal en de schattigheid druipt zoals vrijwel elke Disney-film van het scherm. The Lion King was immers destijds al, gelijkaardig als Bambi, gekend om de emoties in zowat de hele bus inclusief ouders, familie, vrienden & collega’s aan te wakkeren. Met een budget van dik boven de 100 miljoen dollar doet Favreau ook wat van hem verwacht wordt: Een iets kwalitatieve versie brengen van de motion capture-technologie die hij toepaste met The Jungle Book en de veilige verhaallijn volgen zoals het Huis van de Muis dat dicteert. Eigenheid van de cast & crew wordt daarbij opgeofferd, zelfs met de povere score van Hans Zimmer & de titelsong Spirit van Queen B herself, hoewel James Earl Jones, Seth Rogen & Florence Kasumba met hun unieke stemkleur de steriele boel wat karakter geven. De actie in The Lion King faalt uitermate met enkel de achtergrond en de personages die op de voorgrond blijven in het slot van de film, terwijl de intelligente cameraperspectieven zoals de meeste producties van Favreau stevig uit blijven. Tot slot zijn de scènes zo goed als gelijklopend met de originele cartoon, maar ze worden nog net iets meer uitgerekt om toch maar die heilige 2 uur speelduur te kunnen evenaren. Het doet de film weliswaar geen goed.

Kortom, met deze live action verfilming van The Lion King toont Disney hoeveel het bereid is om te investeren in zijn tekenfilmklassiekers, maar het is verre van zijn intentie om de duistere kant van oude sprookjes terug te leven te laten komen. Eén tip: Breng een dikke zakdoek mee!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.