Long Shot recensie

Long Shot recensieLong Shot ***

Regie: Jonathan Levine (Snatched, Warm Bodies)

Met Charlize Theron, Seth Rogen, O’Shea Jackson Jr., Andy Serkis, Bob Odenkirk, Ravi Patel, Alexander Skarsgard, Lisa Kudrow,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van The Spy Who Dumped Me.

Het verhaal: Wanneer Fred Flarsky herenigt met zijn eerste vlam, één van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld, Charlotte Field, charmeert hij haar. Terwijl ze zich voorbereidt op een aanloop naar het presidentschap, neemt Charlotte Fred in dienst als haar speechwriter en vonken beginnen al snel te vliegen. Maar gaat de combo van een journalist & een politicus wel werken?

Charlize Theron & Seth Rogen in Long Shot recensie

Ons verdict: Het romcom-genre is serieus onder druk sinds Disney enkel nog mensen naar de bioscoop brengt met grote franchises, de kwaliteit van heel wat romantische komedies naar beneden gaat sinds Julia Roberts monsterbedragen begon te vragen voor nog in het filmgenre te spelen en Netflix de markt begon te kapen met zijn toegankelijke romantische films. Al een geluk zijn er af en toe sterke figuren zoals Charlize Theron die nog steeds mensen naar de bios lokken en Seth Rogen om ervoor te zorgen dat de dialogen enigszins grappig zijn.

Je leest het dus al, Long Shot is een stap in de goede richting. Hoewel we verre van fans zijn van Seth Rogen’s acteerprestaties, is de man bij ons al meermaals in de smaak gevallen met zijn werk als schrijver (ik denk maar aan Sausage Party & Preacher). Zijn situationele humor slaat op niks, maar zijn vele verwijzingen naar pop cultuur & de hedendaagse geschiedenis in de dialogen van Long Shot zijn on point. De charmatische Charlize Theron acteert op automatische piloot in dit scenario dat heel hard laat terugdenken aan The Spy Who Dumped Me zonder belachelijke fouten te maken. Long Shot is misschien een stuk te lang, hoewel we moeten toegeven dat de film ons niet verveelde gedurende zijn speeltijd van meer dan 2 uur.

Kortom, Long Shot? Leuke romantische komedie hoewel het iets korter mocht. 2 uur, waarom?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter