Mowgli recensie op Netflix België

Mowgli recensie op Netflix BelgiëMowgli **

Regie: Andy Serkis (Breathe)

Met Rohan Chand, Freida Pinto, Matthew Rhys en de stemmen van Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomi Harris, Andy Serkis, Eddie Marsan, Tom Hollander,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van The Legend of Tarzan & The Jungle Book.

Het verhaal: Een menselijke kindje opgevoed door wolven moet het opnemen tegen de gevaarlijke tijger Shere Khan, evenals zijn eigen afkomst.

Rohan Chand in Mowgli recensie op Netflix België

Ons verdict: Netflix heeft dit jaar met Annihilation, Roma, The Ballad of Buster Scruggs, Outlaw King & Apostle perfect aangetoond dat er ruimte is voor kwaliteit op de internationale streamingdienst, maar het heeft ook al meermaals getoond dat de kwaliteit ver te zoeken is in producties zoals Princess Switch, To All the Boys I Loved Before, Like Father & TAU. Het strikken van Andy Serkis’ Mowgli vindt op eerste zicht een mooie balans tussen beide: Enerzijds had het als gevaar meteen vergeleken te worden met Disney’s succesvolle The Jungle Book door Jon Favreau aan de Belgische box office (Warner Media deed er goed aan om Mowgli niet meteen in de bioscoop uit te brengen met andere woorden). Anderzijds kan het een meer donker karakter terugvinden op Netflix die zoals we weten vanuit het verleden niet vies is van een beetje controverse. Spannend! Wat zal het worden? De context mag ons op zich gestolen worden, want we kijken met Mowgli vooral uit naar het (quasi) regiedebuut van Motion Capture-genie Andy Serkis die met Mowgli misschien wel de puntjes op de i kan zetten na legendarische acteerprestaties in de Planet of the Apes-, Lord of the Rings– & Star Wars Sequel-trilogie.

Rohan Chand heeft zijn eigen wolfpack in Mowgli Netflix recensie

Spijtig genoeg maakt Serkis zich schuldig aan de grootste fout voor een Netflix-film: Het gaat de uitdaging en controverse niet aan met de cinema. De special effects van de personages zijn in het algemeen ondermaats tegenover wat we tot op heden te zien kregen in de bioscoop. Het donkere karakter van het verhaal door schrijver Rudyard Kipling blijft eveneens uit, want met zowel de kleuren als de gebeurtenissen blijft het vrij conventioneel in Netflix’ versie van The Jungle Book. Verwacht dus geen nieuwe versie van Mel Gibson’s Apocalypto, vrienden! Het enige licht aan het einde van de tunnel was verrassend genoeg de landschappen in combinatie met de occasioneel iconische shot (cfr. de ontmoeting van Mowgli met de olifant, de face-off van Mowgli tussen de wolven, de reflectie van Mowgli in Kaa’s slangenhuid) en het verhaal dat de realiteit waarin de originele fabels van de jungleboeken zijn ontstaan, probeert te raken. De acteerprestatie van de Amerikaanse acteur met Indische roots Rohan Chand is op zich wel beter te noemen dan deze van Neel Sethi, maar de Amerikaanse stemmencast met namen zoals Christian Bale, Cate Blanchett & Benedict Cumberbatch faalt. Tot slot is zowel de muziek als de film editing onder niveau voor een Hollywood-productie.

Kortom, Mowgli heeft het op het vlak van special effects zwaar te verduren tegenover Disney’s The Lion King & The Jungle Book, maar ook de rest van de film is niet veel soeps. Teleurstellend.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter