Franchise: Roma

Wat te streamen vanaf december 2018?

Wat te streamen vanaf december 2018?

Niet enkel de Belgische bioscopen wapenen ze zich voor het einde van het jaar, ook internationale & lokale streamingdiensten staan klaar om jullie te entertainen tijdens de eindejaarsperiode. Wie ons regelmatig volgt, weet ergens (dankzij onze recensies) ook al wat er aan de gang is in streamingland. Maar mocht je een herinnering nodig hebben, hierbij onze aanraders op stream voor de maand december 2018: Roma (Netflix), Bird Box (Netflix), Black Water (Telenet Play More), Over Water (VRT Nu), The Shape of Water (Telenet Play More) & Call Me By Your Name (Telenet Play More).

Lees verder Wat te streamen vanaf december 2018?

Roma recensie op Netflix België

Roma recensie op Netflix BelgiëRoma ****

Regie: Alfonso Cuaron (Gravity, Children of Men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Met Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Fernando Grediaga, Jorge Antonio Guerrero, Victor Manuel Resendiz ‘Latin Lover’ Ruis,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van The Revenant.

Lees verder Roma recensie op Netflix België


Netflix gaat ook in België films naar de bioscoop brengen

BREAKING: Gaat Netflix ook in België films naar de bioscoop brengen?

Over de plas is het al geen groot nieuws meer dat Netflix net zoals een klassieke distributeur films gaat uitbrengen in geselecteerde bioscopen, maar ook Europa is blijkbaar aan de beurt en wij Belgen mogen blij zijn dat ook Netflix aan ons land denkt. Zo is het bevestigd aan onze redactie dat Netflix de nieuwe film Roma door Alfonso Cuaron zal brengen naar Belgische bioscopen voor de release van 14 december 2018 zoals eerder aangekondigd met de lancering van de trailer. Op 12 december 2018 zal de film geprogrammeerd worden in een nog steeds onbekende Belgische bioscoop. We moeten wel een correctie doorvoeren, want niet Roma maar Paul Greengrass’ 22 July werd onlangs in The Palace te Brussel afgespeeld en is daarbij de eerste Netflix-film die het op Belgische bodem in de bioscoop haalt. Zouden jullie Roma in de bioscoop willen zien?

Lees verder Netflix gaat ook in België films naar de bioscoop brengen


Alfonso Cuaron’s Roma trailer op Netflix België

Met films zoals GravityChildren of Men & zelfs Harry Potter en de Gevangene van Azkaban heeft de Mexicaanse cineast een gevarieerd repertoire. Met zijn recentste werk, de prijzenfilm Roma, verraste hij alle critici door zijn film naar de populaire streamingdienst Netflix te brengen en bovendien Netflix de film ook in geselecteerde bioscopen te laten verschijnen. Enkel grote films & regisseurs kunnen zoiets te weeg brengen! Rollen worden voorzien door de onbekende cast van Yalitza Aparicio, Marina de Tavira & Jorge Antonio Guerrero. Roma schetst een stormachtig jaar in het leven van een middenklassegezin in Mexico-Stad aan het begin van de jaren ’70. Geniet van Alfonso Cuaron’s Rome trailer, vanaf 14 december 2018 te zien op Netflix België!


Netflix wint voor het eerst prijs op filmfestival met Roma

Netflix wint voor het eerst prijs op filmfestival met Roma

Het heeft veel bloed, zweet & tranen gekost, maar Netflix heeft voor de allereerste keer een grote prijs te pakken op een filmfestival. Op het filmfestival van Venetië haalde Roma door regisseur Alfonso Cuarón (Gravity) de Gouden Leeuw op als beste film van het festival. Ook The Favourite, At Eternity’s Gate & The Ballad of Buster Scruggs vielen in de prijzen. Roma vertelt het verhaal over een Mexicaanse werkfamilie in de jaren ’70 en wordt in het najaar van 2018 op de streamingdienst verwacht. Voor Netflix is het de grootste prijs tot op heden, nadat Beasts of No Nation beste Acteur won op het filmfestival van Venetië en Mudbound 4 Oscarnominaties in de wacht sleepte. Buiten de regisseur zelf was er weliswaar niemand van Netflix die kwam opdagen.