Children of Men Blu-ray review

children-of-menChildren of Men*****

Regie: Alfonso Cuaron

Met: Clive Owen, Julianne Moore, Claire-Hope Ashitey, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor

Speelduur: 110′

Het ziet er niet goed uit voor ons in Universal’s prima Blu-ray van Children of Men…

Het verhaal: We schrijven 2027 en het is achttien jaar sinds de laatste baby geboren werd. Theo Faron (Clive Owen) koestert al lang geen illusies meer. Maar wanneer zijn vroegere geliefde Julian (Julianne Moore) hem vraagt om de zwangere zwarte vrouw Kee (Claire-Hope Ashitey) zo snel mogelijk het land uit te brengen, ontpopt hij zich tot de onwaarschijnlijke voorvechter van het menselijke ras. In een adembenemende race tegen de tijd zet de dappere Theo alles op het spel voor een mirakel dat de hele wereld moet verlossen…

children-of-men-picOns verdict: In Children of Men schetst regisseur Alfonso Cuaron – welke bij het grote publiek vooral bekend is door Great Expectations en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – op uitermate geslaagde wijze een donkere en depressieve toekomst. Een vuile wereld grotendeels herleid tot ruïnes en waar het elke dag een strijd is om te overleven. Het is tegelijk een intens spannende sciencefiction/thriller, die nergens zijn grip op de dagdagelijkse realiteit verliest en een emotioneel drama. De Mexicaanse cineast goochelt echter niet met opzichtige speciale effecten, maar verteld op doordachte wijze een sterk verhaal. Het scenario zit sterk in elkaar en wisselt uitermate intense en spannende scènes af, met meeslepende tragiek. Clive Owen acteert de pannen van het dak als de verbitterde anitheld en wordt bijgestaan door een sterke cast met toppers als Julianne Moore, Michael Caine, Claire-Hope Ashitey en Chiwetel Ejiofor. Het is verrassend dat iedereen – hoe klein de rol ook is – een zekere menselijkheid in zijn rol weet te leggen, zodat je toch steevast blijft juichen voor het overleven van ‘de mensheid’. Het is door deze investering van emoties dat Cuarón de kijker meermaals op het scherp van de snede weet te brengen. Children of Men bevat dan ook enkele memorabele scènes, die je nog lang zullen bijblijven (het ondraaglijk emotionele einde!). En als je één van die stoïcijnse kijkers bent, dan stemt Children of Men zeker en vast tot nadenken. Hoewel Children of Men geen kaskraker werd in de wereldwijde bioscopen, zijn de critici het bijna unaniem eens dat de film een meesterwerk is. Ook wij zijn het daar volmondig over eens. Alfonso Cuaron’s Children of Men is een absolute must-see!

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is duidelijk bewerkt met allerhande filters en bevat stillistisch toegevoegde grove korrel en ruis, om de grimmige en donkere sfeer enkel maar extra te onderlijnen. Toch is het beeld verder goed scherp en hetzelfde kunnen we stellen van het detail. De sombere en afgewassen kleuren komen prima tot hun recht en de gebruikte print is vrij van storende oneffenheden zoals compressiefouten en beschadigingen. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is eveneens dik in orde, met heldere en goed verstaanbare dialogen. Tijdens de actiescènes worden alle registers opengetrokken en is het bijna letterlijk een explosie van muziek en allerhande geluidseffecten. De subwoofer onderlijnt al deze mayhem op gepaste wijze. Kraakjes, ruis of andere storingen vormen geen probleem. De Blu-ray bevat een hele resem bonusmateriaal dat we even voor u uit de doeken zullen doen! Naast het kiezen van je favoriete scènes, kan je de film ook bekijken met een picture-in-picture feature. Hier krijg je niet alleen extra informatie over het maken van de film, maar ook een betere kijk op de propaganda-commercials. De tocht door de reguliere extra’s start met drie verwijderde scènes en de half uur durende documentaire The Possibility Of Hope. Hierin worden de vele maatschappelijke problemen die in de film aan bod komen nog eens extra belicht. Misschien iets te zware kost, iets wat niet echt verbeterd in Children Of Men: Comments by Slavoj Zizek. Boeiender zijn de making of-featurettes Men Under Attack (8 min.), Futuristic Design (10 min.) en Theo and Julian (6 min.), waarin achtereenvolgens de technische kant van de actiescènes, het design van de vuile futuristische maatschappij en de personages worden belicht. In Visual Effects: Creating the Baby (3 min.) gaat men dieper in op de scènes met de geboorte van de baby.

Bekijk hier de originele trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=NikEQy1XxDE

2 gedachten op “Children of Men Blu-ray review”

  1. Verdient een absoluut meesterwerk als Children of Men dan geen 5* Steve?

    Please wait...
  2. Je hebt eigenlijk wel gelijk K!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter