Lakeview Terrace DVD review

lakeview-terrace-coverLakeview Terrace***

Regie: Neil LaBute

Met: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Jay Hernandez

Speelduur: 105′

Redelijke thriller, met een typische doch prima vertolking van Jackson!

Het verhaal: Het jonge koppel Chris (Patrick Wilson) en Lisa (Kerry Washington) is nog maar net in hun droomhuis in Lakeview Terrace getrokken, als ze te maken krijgen met hun buurman die hun multiculturele relatie afkeurt. De man, Abel Turner (Samuel L. Jackson), is een alleenstaande vader, agent bij de LAPD en treedt op als waakhond van de buurt. Zijn nachtelijke patrouilles door de buurt geven sommigen een gevoel van veiligheid, maar voor Chris en Lisa wordt zijn steeds erger wordende gedrag een ware kwelling…

lakeviewterrace-picture

Ons verdict: Lakeview Terrace is een behoorlijk thriller een beetje in de stijl van Unlawful Entry (1992). Regisseur Neil LaBute – inderdaad die van de gewraakte The Wicker Man remake – brengt diverse actuele punten naar voor, zoals overdadig politiegeweld, interraciale relaties en burenruzies. Toch slaagt de filmmaker er nergens in om het absolute maximum uit deze thema’s te halen. Samuel L. Jackson is perfect gecast en levert een prima vertolking af als “Samuel L. Jackson”. Hoewel we de acteur zeker graag bezig zien, voert de man toch vaak hetzelfde type op. Gelukkig gaat hij niet te over-the-top zoals in The Spirit. Patrick Wilson en Kerry Washington zijn dan weer wel erg goed. Ze zijn geloofwaardig als koppel en hebben voor de verandering ook best wat kleine kantjes, waardoor Lakeview Terrace in geloofwaardigheid wint . LaBute blikt de film behoorlijk vakkundig in, maar toch had er hier en daar een scène op de montagevloer mogen belanden om de spanning te bevorderen. Toch hebben we ons niet verveeld met Lakeview Terrace. De film werd in Amerika een behoorlijke hit, maar kreeg bij ons toch geen kans in de bioscopen. Toch een beetje vreemd als je ziet wat voor zooi soms onze bioscoopschermen bevuilt. Hoe dan ook een huurtip voor de fans van Samuel L. Jackson en de liefhebbers van thrillers!

De DVD: Het anamorfische 2.40:1-beeld ziet er goed uit, met een fraaie scherpte en een prima contrast. De kleuren zien er levendig en realistisch uit, met lekker strakke zwarte tinten. De gebruike print is volledig vrij van storende vuiltjes en beschadigingen, terwijl digitale compressiefouten en filmgrain ook geen probleem vormen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is eerder op de voorste kanalen gericht, met heldere en goed verstaanbare dialogen. Wanneer de actie dan toch eindelijk lostbarst geeft de geluidstrack een ruimtelijk gevoel, met een nette ondersteuning van de subwoofer. Ruis en andere storingen zijn niet aan de orde. Naast een boeiende commentaartrack door regisseur Neil LaBute en hoofdactrice Kerry Washington, zijn er enkele weggeknipte scènes aanwezig en een 20 minuten durende ‘Making of’-documentaire “Welcome to Lakeview Terrace”. Een vijftal promotionele trailers is het laatste wat er aanwezig is.

Bekijk hier de prima trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.