Deadpool 2 Super Duper Cut recensie

Deadpool 2 Super Duper Cut posterDeadpool 2 Super Duper Cut *** 1/2

Regie: David Leitch (John Wick, Atomic Blonde)

Met Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, Eddie Marsan, Terry Crews, Rob Delaney, Bill Skarsgård, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Karan Soni, Stefan Kapicic, Paul Wu, Brad Pitt,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van de vorige Deadpool tiens.

Het verhaal: Deadpool verliest zijn geliefde Vanessa na zijn jacht op de Triad en wordt door Colossus onder de armen genomen om een X-Man te worden.

Josh Brolin als Cable in Deadpool 2

Ons verdict: Deadpool is steeds een verademing met zijn humor vol verwijzingen naar popcultuur, donkere actie & zwaar sarcasme. Het mag dan ook niet verwonderen dat Deadpool 2 een dikke hit was aan de box office met 734 miljoen dollar wereldwijd en 2,83 miljoen euro in België.

 

Het is hoofdzakelijk de combinatie van het werk van Ryan Reynolds en regisseur David Leitch die Deadpool 2 een geslaagde Marvelfilm voor volwassenen maakt en in de Super Duper Cut komt dit nog meer tot zijn uiting. Naar onze persoonlijke mening is de originele bioscoopversie net een beetje beter, omdat het vanwege de snelle editing vlotter ziet, maar de toegevoegde scènes in de X-Mansion, de gevechten met de Triad, de begrafenis in Sicilië, het gevecht tussen Juggernaut & Colossus in een ander liedje,… smaken naar meer. We missen ook af & toe wat meer bloed in de additionele actiescènes en de dialogen zijn nog een portie meer om te verteren, maar goed, who’s counting? Je krijgt er wel een post-credit scène met baby Hitler bij. Tot slot blijft Deadpool 2 een film die net iets teveel verhaallijnen bevat, maar je ziet ons niet klagen.

Kortom, de Super Duter Cut van Deadpool 2 is geen verbetering tegenover zijn bioscoopversie, maar voor de liefhebbers onder ons is het om van te smullen.