Jumanji: Welcome to the Jungle Telenet Play More recensie

Jumanji: Welcome to the Jungle ***1/2

Regie: Jake Kasdan (Bad Teacher)

Met: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Bobby Cannavale

Speelduur: 118′

De verrassend entertainende ‘sequel’ op het ’90s Robin Williams-vehikel is vanaf dit weekend te bekijken via Play More. Aanrader voor de hele familie.

Het verhaal: Een stel tieners komt op magische wijze in een videospel terecht, en worden een personage dat haaks staat op hun eigen persoonlijkheid, ze zijn aangewezen op mekaar als ze hun spel willen overleven, en ooit terugkeren naar hun normale leven …

Ons verdict: Een laattijdige sequel op intussen vergeten jaren ’90 Robin Williams-vehikel, met in de regiestoel de man achter dwaze Cameron Diaz komedies als Sex Tape en Bad Teacher. Wie een dik jaar had voorspeld had dat dit niet alleen een dikke vette box office hit zou worden, maar ook nog eens een verdomd entertainende avonturenkomedie voor de ganse familie, had ondergetekende voor gek voorspeld.

Toegegeven, zowat alles met Dwayne ‘The Rock’ Johnson kan op financieel succes rekenen. Zelfs ondingen als Rampage komen wereldwijd meer dan uit de kosten. Maar dan nog. Ik had niet verwacht me zo te amuseren met Jumanji: Welcome To The Jungle dan ik oprecht deed. De iets te lange openingsscènes met de typisch Amerikaanse high school taferelen beloofden niet veel goeds. Maar zodra de personage in ‘Jumangi’ terecht komen is het lachen, gieren en brullen.

Meesterzet van de makers om de tieners in kwestie game-personages mee te geven die haaks staan op wie ze in het echte leven zijn. Het helpt natuurlijk ook dat Johnson, Hart en Black gewoon hun eigen persona op heerlijke wijze te kakken zetten. Ook de relatieve nieuwkomer Karen Gillan overtuigt als Lara-Croft-tegen-wil-en-dank.

Jumanji: Welcome To The Jungle had een budget dat tegen de 100 miljoen dollar aanschuurt, en dat is eraan te merken. De CGI en enscenering zijn van de bovenste plank en zouden niet misstaan in pakweg een Indiana Jones prent.

Kortom doe je innerlijke 12jarige een plezier en ga zitten voor Jumanji: Welcome To The Jungle.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter