Rampage IMAX recensie

Rampage IMAX recensieRampage ** 1/2 in IMAX ***

Regie: Brad Peyton (San Andreas, Frontier)

Met Dwayne Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan, Malin Akerman, Joe Manganiello, Will Yun Lee, P.J. Byrne, Jake Lacy, Marley Shelton,……

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van Kong: Skull Island & Pacific Rim Uprising.

Het verhaal: Wanneer 3 wilde dieren besmet raken met het experimenteel chemisch middel CRISPR, worden een primatoloog en een team van genetici ingezet om de vernieling van Chicago te vermijden.

Dwayne Johnson vs Jeffrey Dean Morgan in Rampage

Ons verdict: Als je denkt dat de gloriejaren van Dwayne ‘The Rock’ Johnson eraan zijn, dan heb je het goed mis. Op zijn eentje zorgde hij met Jumanji: Welcome to the Jungle voor het beste internationale box office resultaat voor Sony Pictures ooit en met Fate of the Furious 8 heeft hij terecht een vete met Vin Diesel. De jongen is nu eenmaal de nieuwe Arnold Schwarzenegger / Jean-Claude Van Damme en brengt geld in het laadje voor de grote filmstudio’s in een tijd waar box office succes nog nooit zo moeilijk te voorspellen is.

Rampage is de nieuwste telg die The Rock lanceerde in de wereldwijde cinema’s en het omarmt de definitie van een blockbuster. Op dezelfde manier als Jurassic World, Godzilla & Kong: Skull Island komen gigantische monsters tot leven op het witte doek en in IMAX komen de special effects van George, Ralph & Lizzy mooi tot uiting. Maar wij weten dat zijn legacy als spel nooit voor een goede ontvangst zal zorgen bij gaming fans. Waarom? Diegenen die nog met een Sega Master System Rampage speelde of vele centen van de ouders versleten in een arcade om dit spel te spelen (yes, I am guilty, sorry mama & papa), weten dat Rampage nooit een verhaal nodig had om entertainend te zijn. Het waren de grappige neveneffecten zoals het opeten van mensen of het vallen in het water die dit spel zo leuk maakte om te spelen. Een prequel-verhaal vertellen over de monsters George, Ralph & Lizzie, is dan ook ronduit belachelijk. Daarbovenop komen nog eens de matige oneliners van Dwayne Johnson die zo onkwetsbaar is als Steven Seagal in zijn dozijn actiefilms en je krijgt een film die je onmogelijk nog serieus kan nemen halverwege de film. Af en toe kon het ook beter met de special effects, ik denk maar bvb. aan de helicopter-scène met de aap George die een stuk minder ambitieus was als Dark Universe’s The Mummy. Toch moeten we bekennen dat de humor in deze film een van de betere is, want de chemie tussen Dwayne Johnson & George zit snor. In zekere zin was dat een verademing.

Kortom, de gigantische monsters uit Rampage zijn best entertainend, maar we konden onze lach niet inhouden van de ongeloofwaardigheid. Verstand op 0 is dus de boodschap.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter