Frontier op Netflix België review

Frontier posterFrontier **

Regie: Peter Blackie & Rob Blackie

Met Jason Momoa, Landon Liboiron, Zoe Boyle, Christian McKay, Lyla Porter-Follows, Evan Jonigkeit,…

Speeltijd: 6 afleveringen in seizoen 1 / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Taboo & The Revenant.

Het verhaal: Een kleine lokale dief Michael Smyth wordt door Hudson’s Bay Company gedwongen om op zoek te gaan naar Declan Harp, één van de gevaarlijkste personen om pelsen mee te verhandelen in de late 18de eeuw.

Jason Momoa in Netflix' Frontier

Ons verdict: Sinds Jason Momoa de rol vertolkte van Khal Drogo in Game of Thrones en de opportuniteit kreeg om te transformeren in Aquaman in de opkomende Justice League-film, begint de acteur stevig naast zijn schoenen te lopen. Zodanig dat hij Netflix België wist te overtuigen om zijn eigen serie te lanceren, gesponsord met zijn eigen geld. Een apart verhaal, zeker als je nog niet echt iets gepresteerd hebt. Maar kom, Netflix is op zoek naar nieuwe content, waarom geen naam zoals Jason Momoa strikken?

Spijtig genoeg laat de uitwerking van Frontier te wensen over. Het thema van de verovering van de Westerse wereld over inheemse volkeren is met films zoals The Revenant, Brimstone & Silence al tot een serieus niveau getild en voor de eerste keer weet Netflix zich niet aan dit niveau te evenaren. Sterker nog, het moet in zijn sector Taboo voorlaten in een ietswat gelijkaardig thema aanboort. Frontier lijkt eerder een bastaard van Hansel & Gretel: Witch Hunters dan andere content die we in dit artikel noteerden. Ook probeert het in de introductie teveel zoals Game of Thrones, de verschillende Westerse volkeren als kampen tegenover elkaar te zetten. Lame.

Kortom, Netflix België kom met wat anders op de proppen, want de kwaliteit gaat er op achteruit.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter