Lost in Space recensie op Netflix België

Lost in Space Netflix posterLost in Space **

Bedenker: Irwin Allen, Matt Sazama & Burk Sharpless

Met Molly Parker, Toby Stephens, Mina Sundwall, Maxwell Jenkins, Taylor Russell,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van een magere versie van The Martian & een goedkope kopie van Star Trek: Discovery.

Het verhaal: Terwijl de Robinsons op weg zijn naar de ruimtekolonie storten een ongeluk de familie naar een onbekende planeet waar ze worstelen om nog maar een nacht te kunnen overleven.

De oninspirerende cast van Lost in Space op Netflix België

Ons verdict: Nog meer science fiction op Netflix? Klopt, zelfs een science fiction fan zoals mezelf kan af en toe gek worden van teveel science fiction en dat is momenteel het geval op Netflix België met content zoals Star Trek: Discovery, Altered Carbon, Mute, The Titan & deze Lost in Space. Vooral om het feit dat science fiction nu eenmaal een goed concept nodig heeft en heel wat budget & scherm om succesvol te worden. Bij Lost in Space zou dit alleszins goed moeten zitten, want de science fiction tv-klassieker uit de jaren ’60 kent een zekere cult bij de oudere generatie.

Aan het budget van Lost in Space is ongetwijfeld niks mis, maar de Netflix-serie is alles behalve een eerbetoon aan zijn voorganger. In leuke pakjes krijgen we een oninspirerende cast (met Molly Parker uit House of Cards aan de leiding) te zien die meteen in actie schiet, maar het ontbreken van een sterke bedenker buiten grondlegger Irwin Allen gerekend dan, zet meteen een stempel op deze serie. Het duurt eventjes alvorens Netflix zijn succesvolle production design van Stranger Things bovenhaalt om te proberen de boel te redden, maar tevergeefs loopt het scenario al snel stuk op een Fuller House. Je hebt ook al meteen het gevoel dat je naar een goedkopere versie van Star Trek: Discovery kijkt. Geloof ons, Netflix’ versie van Lost in Space is ondermaats voor een betalende streamingproductie en dat is voor het overaanbod aan content een grote dodensteek.

Kortom, wij geraakten niet voorbij de pilot van Lost in Space. Sorry, dit hoefde niet voor ons, Netflix. Wat meer Seven Seconds volgende keer? Of neem een voorbeeld aan Westworld?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter