The Titan recensie op Netflix België

The Titan posterThe Titan ** 1/2

Regie: Lennart Ruff (Nocebo)

Met Sam Worthington, Taylor Schilling, Tom Wilkinson, Nathalie Emmanuel, Corey Johnson, Noah Jupe,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Cloverfield Paradox & The Shape of Water.

Het verhaal: In de verre toekomst is de Aarde aan zijn einde toe. Een militaire gezin neemt deel aan een baanbrekend experiment van genetische evolutie & ruimteverkenning om de eerste mensen te zijn die kunnen wonen op de grootste maan van Saturnus, Titan.

Sam Worthington in The Titan op Netflix België

Ons verdict: Jaja, Netflix heeft weer een film met een bioscooprelease te pakken. The Titan met bekende namen zoals Sam Worthington, Taylor Schilling, Tom Wilkinson, Nathalie Emmanuel, Corey Johnson & Noah Jupe kent in Groot-Brittannië een internationale release, maar op het Europese vasteland moeten we het doen met Netflix. Op zich niet erg, want The Titan lijkt heel hard op een actievollere kopie van The Shape of Water met een snuifje Annihilation, een filtertje van Cloverfield Paradox en Sam Worthington als een nieuwe soort Avatar dus je hebt sowieso het gevaar dat je flirt met de status van een flop als je weinig origineel kan zijn. Regisseur Lennart Ruff weet wel af en toe zijn handdruk te zetten in The Titan met een aantal fraaie shots, maar we vrezen dat het te kort schiet. Zeker na het succesvolle Annihilation en de toevloed aan science fiction producties op Netflix na Altered Carbon & Mute. Ook is er te weinig nagedacht over de context waarin The Titan zich bevindt en hadden de makers beter lessen geleerd uit een Wolf Man of Das Experiment om de sociologische aspecten van een dystopische wereld of de sociale relaties tussen personen in kaart te brengen.

Kortom, met The Titan moeten we Spielberg gelijk geven met zijn stelling dat je een televisiefilm wordt als je meteen op Netflix belandt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter