Maze Runner Death Cure recensie

xxMaze Runner 3: The Death Cure ***

Regie: Wes Ball (The Maze Runner-franchise)

Met Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Dexter Darden, Rosa Salazar, Giancarlo Esposito, Patricia Clarkson, Aidan Gillen, Nathalie Emmanuel, Walton Goggins,…

Speeltijd: 142′

Ga kijken als je hield van de vorige Maze Runner-films.

Het verhaal: Thomas probeert samen met Newt, Frypan, Brenda & Jorge onder leiding van Vince zoveel mogelijk mensen die immuun zijn van The Flare te bevrijden uit de handen van Wicked.

Dylan O'Brien & Thomas Brodie-Sangster in Maze Runner: The Death Cure

Ons verdict: De Maze Runner is een laatbloeier. Door een zwaar ongeval op de set moest hoofdrolspeler Dylan O’Brien een tijdje rusten om dit laatste deel van The Maze Runner af te werken. De hele hype rond de dystopische tienerfilms is weliswaar voorbij met The Hunger Games die eindigde in 2015 en Divergent Series die wegens slechte box office resultaten nooit een einde zal kennen.

Toch was The Maze Runner altijd de beste franchise van de 3 en The Death Cure brengt daar geen verandering in. The Maze Runner: The Death Cure is een solide actiefilm die weliswaar niet zijn originele film overstijgt, maar zeker verbetert tegenwoordig het mindere Scorch Trials. De makers met Wes Ball aan kop leggen de nadruk op de dingen die de fans gelukkig maakt, nl. de jonge personages waarin Thomas Bordie-Sangster het beste uit de hoek komt, de magie van het labyrint en het chemie tussen het koppel van dienst Dylan O’Brien & Kaya Scodelari. Verder maakt Maze Runner Death Cure gewaagde keuzes in het scenario, hoewel de speelduur zo’n kwartier te lang is.

Besluit: Dit laatste deel van The Maze Runner mag er zijn. Entertainend, maar misschien iets te lang naar onze persoonlijke smaak.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter