Ticket to Paradise recensie

Ticket to Paradise recensieTicket to Paradise ***

Regie: Ol Parker (Mamma Mia! Here We Go Again, The Best Exotic Marigold Hotel)

Met Julia Roberts, George Clooney, Kaitlyn Dever, Lucas Bravo, Billie Lourd, Maxime Bouttier,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van White Lotus & Up in the Air.


Het verhaal: Een gescheiden koppel werkt samen om te voorkomen dat hun dochter naar Bali reist & trouwt en daarbij dezelfde fout maakt die ze 25 jaar geleden denken te hebben gemaakt.

xxxxx

Ons verdict: MoviePulpsters, let’s face it, het romcom-genre is in verval! Netflix heeft het voor bioscopen quasi onmogelijk gemaakt om nog een romantische komedie uit te brengen en wat er op stream komt, is meer dan de helft van de tijd bagger. Zelfs Roberts zei onlangs nog dat ze amper een goed script in handen krijgt om het genre nieuw leven in te blazen. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want de Amerikaanse actrice heeft dan toch opnieuw een leuk project gevonden dankzij Brits regisseur Ol Parker en ze ging naar haar vertrouweling Clooney om filmromantiek opnieuw te reanimeren.

Ticket to Paradise is de 5de samenwerking tussen Julia Roberts & George Clooney, maar wel de eerste romantische komedie tussen beiden en dat is verrassend gezien Roberts & Clooney een goede chemie met elkaar hebben op het grote scherm. Daar teert Ticket to Paradise vooral op om mensen naar de bioscoop te lokken, maar het is vooral het script, de nieuwe namen zoals Kaitlyn Dever, Maxime Bouttier, Billie Lourd (wow, she funny, man!), Lucas Bravo & speelse karakter van de regisseur dat Ticket to Paradise een méér dan behoorlijke romcom wordt. Het speelt ook in zijn kaarten dat de gastvrije cultuur van het eiland Bali het plot siert hoewel de film zowat volledig in Australië werd verfilmd. Met een speelduur van om en bij de 100 minuten gaat de film niet vervelen, maar ook geen potten breken.

Kortom, vertrouw erop dat Julia Roberts mensen opnieuw naar de bioscoop gaat brengen met een romcom zoals Ticket to Paradise en dat met George Clooney aan haar vertrouwde zijde. Eat that, Netflix!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter