Up in the Air review

upintheair-posterUp in the Air***

Regie: Jason Reitman (Thank You For Smoking***)

Met: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman

Speelduur: 110′

Ga kijken vanaf 3 februari als je houdt van The Clooney en romantische komedies met dat ietsje meer.

Het verhaal: Ryan Bingham heeft z’n zaakjes op orde. Als zgn. bemiddelingsconsultant reist hij meer dan 300 dagen per jaar naar alle uithoeken van VS om herstructeringen door te voeren in grote en kleine bedrijven. Zijn thuis is de business class van American Airlines. Wanneer er quasi tegelijkertijd een nieuwe liefde als een ambitieuze jonge collega opduikt begint hij te twijfelen aan de keuzes die z’n leven tot nog toe bepaalden … .

Up-In-The-Air_Clooney

Ons verdict: Als er één film letterlijk wordt klaargestoomd voor succes op de nakende Oscars, is het wel deze Up in the Air. De laatste weken lijkt er geen dag voorbij te gaan of hij gaat aan de haal met een ‘belangrijke’ filmprijs. Is Up in the Air al deze awards-hype waard? Als het gaat om de acteerprestaties, zeer zeker! George Clooney was zelden beter dan als de ouder wordende charmeur die stilaan beseft dat er meer in het leven is dan zakelijk succes en vluchtige flirts. Hij is werkelijk geboren voor dit soort rollen en verdient op z’n minst een Oscar-nominatie. Ook krijgt hij stevig weerwerk van Vera Farmiga (als klassevolle love interest), Anna Kendrick (als de ambiteuze nieuwkomer met grote mond en een nog kleiner hartje), en Jason Bateman (als de slijmerige baas “American is in the worst recession since the ’30s. This is our moment to shine!“). Maar verder is Up in the Air echt niet zo memorabel als de ‘for your consideration‘ Oscar-buzz ons wil doen geloven. Regisseur Jason Reitman mag er dan wel in geslaagd zijn om een originele twist te geven aan het uitgemolken romcom-genre door een stevige dosis actualiteit, in de vorm van de economische crisis, door te vermengen. Echte krassen op de ziel laat ie niet achter. Wat overblijft is een goed gemaakt, luchtig filmpje dat niemand zal afstoten, en zeker fans van Clooney zal aantrekken, maar meer ook niet. Zeker de moeite waard om te ontdekken op DVD, maar een trip naar de bioscoop is Up in the Air niet echt waard.

Bekijk alvast nog een keer de trailer:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Up in the Air review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.