The Company Men review

The Company Men ***

Regie: John Wells

Met: Ben Affleck, Chris Cooper, Craig T. Nelson, Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Maria Bello

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van degelijke drama’s zonder meer, met een klassevolle cast.

Het verhaal: Wanneer zowat het volledige management van een bedrijf op straat wordt gezet ten gevolge van de economische crisis, moeten zij één voor één zoeken naar een nieuwe betekenis in hun leven … .

Ons verdict: Dat de ecomische crisis de voorbije jaren met name in Verenigde Staten lelijk heeft huisgehouden, weet ondertussen iedereen. Toch was hier op het witte doek (uitgezonderd in Wall Street 2 en Up in the Air, red.) nog maar weinig van te merken. The Company Men probeert dit gat te dichten, met een diepmenselijk, maar ook wel overtrokken melodramatisch, verhaal over de effecten van ontslagen worden op diegenen die het moeten ondergaan. Niet echt een onderwerp om voor naar de bioscoop te rennen, zou je denken. Maar toch is dit beter dan verwacht. Regisseur John Wells heeft zijn sporen verdiend bij klasse tv-reeksen als The West Wing, en dat is er met name in de vinnige dialogen aan te merken. Ook de uitmuntende cast trekt dit boven het niveau van de gemiddelde tv-film. Waar The Company Men wel de mist in gaat, is met de keuze om enkel te focussen op ‘rijke’ mensen die ontslagen worden, wat de betrokkenheid bij hun lotgevallen wel bemoeilijkt. Who cares dat ze hun Porsche moeten inleveren voor een Volvo, of dat ze hun lidgeld voor de golfclub niet meer kunnen betalen? In de bioscoop kan je deze kelk dan ook gerust aan je voorbij laten gaan, maar ik zou The Company Men best een kans durven geven wanneer ie binnen enkele maanden in de DVD rekken ligt.

Bekijk alvast de trailer van The Company Men:

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “The Company Men review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.