La Horde DVD review

La Horde***

Regie: Benjamin Rocher & Yannick Dahan

Met: Claude Perron, Antoine Oppenheim, Aurélien Recoing, Doudou Masta, Eriq Ebouaney, Jean-Pierre Martins

Speelduur: 102′

Genietbare, doch verder weinig speciale Franse zombieprent. Uit op DVD via Twin-Pics!

Het verhaal: Op de begrafenis van een Franse politieman zweren vier collega’s wraak op een Nigeriaanse bendeleider. Ze fokken elkaar op terwijl ze de bovenste etage van het flatgebouw waar de dader woont betreden. Maar zodra ze de deur intrappen blijkt dat de mannen hun kolkende adrenaline nog heel hard nodig zullen hebben die avond! Want wat begon als een bikkelharde persoonlijke wraakneming, eindigt in de totale ondergang van de wereld en een enorme horde razend agressieve zombies…

Ons verdict: Franse horror is verrassend genoeg één van de sterkhouders van het hardcore horrorgenre. Wie had dat ooit gedacht? Moest je dit jaren geleden tegen deze horrorfan verteld hebben en ik had je voor gek verklaard. Maar jaren later brachten de Fransen ons onverwachte pareltjes van verwrongen pijn, tragiek en absolute gruwel in de vorm van achtereenvolgens: Haute Tension, Ils, A l’interieur, Frontiere(s) en Martyrs. De wereld zou nooit meer hetzelfde zijn! La Horde leek zich even aan te kondigen als de nieuwste telg van deze zogenaamde “New French Extremism”-familie, mede omdat niemand minder dan Xavier Gens (Frontiere(s), Hitman) tot een bepaalde hoogte betrokken was. Helaas is dat niet helemaal juist. Het betreft hier weliswaar een flitsende, vaak bloedige en tevens erg competent gemaakte zombieprent, maar La Horde is uitermate cliché en mainstream. Er worden nergens grenzen overschreden, noch zijn er onderliggende (politieke) boodschappen te bemerken. Volgens mij wilde de makers een entertainende horrorprent inblikken, niets meer en niets minder. En daar zijn de twee heren met La Horde zeker in gelukt. Het acteerwerk is bevredigend te noemen en de speciale effecten zijn prima. De twee cineasten Benjamin Rocher en Yannick Dahan schudden tevens enkele visueel sterke scènes uit hun mouw, maar verder blijft het allemaal erg standaard. La Horde kijkt lekker weg, maar zal verder niet lang blijven hangen.

De DVD: Het anamorfische breedbeeld is bevredigend scherp, met een degelijk contrast en schaduwdetail. De kleuren ogen vol en natuurlijk. De gebruikte filmprint is proper, zonder noemenswaardige onvolmaaktheden. De Franstalige Dolby Digital 5.1-track klinkt dynamisch, met heldere en verstaanbare dialogen. De geluidseffecten zijn prima geplaatst en de filmmuziek komt mooi tot uiting. Ruis of andere dramatische storingen lijken op het eerste zicht niet aan de orde.

Bekijk zeker eens de bioscooptrailer!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter