The Midnight Sky recensie op Netflix België

The Midnight Sky recensie op Netflix BelgiëThe Midnight Sky ** 1/2

Regie: George Clooney (Suburbicon, The Monuments Men)

Met George ClooneyFelicity Jones, David Oyelowo, Kyle Chandler, Demián Bichir, Tiffany Boone, Ethan Peck,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Bird Box, Away, Cloverfield Paradox, Arctic & The Road.

Het verhaal: We volgen Augustinus, een eenzame wetenschapper in het noordpoolgebied, die probeert Sully en haar mede-astronauten van Aether te doen terugkeren van hun nieuwe planeet na een mysterieuze catastrofe op Aarde.

Felicity Jones in The Midnight Sky recensie op Netflix België

Ons verdict: Acteur George Clooney is al een tijdje bezig om zich te profileren als cineast, maar ondanks bioscoopreleases zoals The Monuments Men & Suburbicon heeft het gezicht van Nespresso maar weinig noemenswaardig van zichzelf getoond als regisseur. Met The Midnight Sky heeft hij Netflix overtuigd van zijn kunnen, terwijl hij op zijn beurt in de ban was van het boek Good Morning, Midnight door Lily Brooks-Dalton.

The Midnight Sky recensie op Netflix België

Nu, Netflix is niet nieuw in het ruimtevaartgenre en dat schaadt de reputatie van The Midnight Sky al meteen van de eerste minuten. Maar te zwijgen over de handdruk die Clooney samen met Cuaron zette op het genre met Gravity. Midnight Sky doet terugdenken aan Bird Box, The Titan & Cloverfield Paradox, maar mist het punt van Away door op een mineure wijze in te spelen op de personages en hun emotionele band die ze tegenover elkaar hebben (Iets wat het boek toch probeert te bereiken). Niet echt de fout van de cast overigens, met namen zoals Felicity Jones, David Oyelowo, Kyle Chandler, Demián Bichir, Tiffany Boone & zelfs Clooney himself die doen wat ze kunnen met een verhaal dat veel teveel elementen bevat. De nieuwe Netflix-film mag dan wel fraaie beelden hebben met mooie special effects, het faalt in zijn geheel door opnieuw dezelfde fout te maken die regisseur George Clooney steeds maakt: Zijn editing raakt wal noch kade. Scène per scène is een mislukking, wat hij ook probeert. Zeer spijtig, gezien de leuk bedachte twist aan het einde van The Midnight Sky de moeite had geweest mocht de hele film een mooie opbouw kennen.

Kortom, George Clooney kan maar beter zijn camera aan de haak hangen, want hij bakt er met The Midnight Sky voor de zoveelste keer niets van. 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter