Arctic recensie

Arctic recensieArctic ***

Regie: Joe Penna (MysteryGuitarMan)

Met Mads Mikkelsen basically

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van The Revenant, The Road & Children of Man.

Het verhaal: Nadat een man met zijn vliegtuig strandt op de Noordpool moet hij alles op alles zetten om in de barre omstandigheden te overleven.

Mads Mikkelsen in Arctic

Ons verdict: Mads Mikkelsen, wat een acteur! Met Jagten kwam de Deen bij ons echt in vizier en met heerlijke internationale verschijningen in Polar, Rogue One, Doctor Strange & uiteraard Casino Royale zijn we blij dat er weer een Europeaan aan Hollywood toont wat acteren is. Met Arctic draagt hij in de bikkelharde maar ook mooie landschappen van IJsland wederom een film op zijn eigen schouders zonder te bezwijken onder de druk. Arctic gaat en staat dan ook met de acteerprestatie van Mikkelsen hoewel Maria Thelma Smáradóttir ook een rol heeft in Arctic. Anyway, formidabel werk van de iets jonge broer van Lars Mikkelsen. De sterke acteerprestatie wordt weliswaar geremd door een zeer nihilistisch maar tegelijkertijd strijdvaardig verhaal door de Braziliaanse cineast Joe Penna dat iets te weinig spektakel & shock brengt op legendarische genoemd te worden. Met een Oscarfilm zoals The Revenant als maatstaf moet je dan ook iets anders brengen om in het survival-genre, me dunkt. Tot slot ligt het tempo wat te laag voor ons om de hele tijd entertainend te blijven hoewel de rauwe cinematografie ons zeker bezighield tijdens de film.

Besluit: Arctic is Mads Mikkelsen zoals we hem kennen. Geen Revenant, maar best een stevige survival-film. Wacht misschien toch even op de home entertainment release om deze te gaan kijken, mocht je twijfelen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter