Away S1 recensie op Netflix België [eerste indruk]

Away S1 recensie op Netflix BelgiëAway S1 *** 1/2

Regie: Andrew Hinderaker (Penny Dreadful)

Met Hilary Swank, Ato Essandoh, Talitha Eliana Bateman, Josh Charles, Josh Charles, Ray Panthaki, Vivian Wu, Mark Ivanir,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Another Life, Gravity, Ad Astra & Interstellar.

Het verhaal: In de nabije toekomst wordt een bemand ruimtevaartuig naar Mars gestuurd met een team van de beste astronauten ter wereld uit Verenigde Staten, Rusland, China, India & Groot-Brittannië. 3 jaar zullen ze weg zijn van huis en de mensen van wie ze houden, terwijl de wereld toekijkt. Tijdens hun lange reis worden hun relaties op Aarde weliswaar op de proef gesteld, terwijl ze alles doen om in leven te blijven.

Hilary Swank in Away teaser voor Netflix Belgie

Ons verdict: Tesla-CEO Elon Musk houdt mensen wereldwijd bezig met zijn droom om de ruimte commercieel te verkennen. De glorie van SpaceX wordt op deze manier verdergezet op Netflix België met de serie Away waarin Hilary Swank na haar actievolle prestatie in The Hunt & I Am Mother een meer emotionele dimensie verkend.

Daar zit dan ook meteen de kracht van Away, gezien het net zoals een Interstellar, Bird Box of Gravity het menselijke achter de wetenschap onderzoekt. De beelden van Away zijn zoals we steeds gewoon zijn van Netflix van topniveau, terwijl Swank omringd wordt met een cast die potentieel heeft. Van die hele groep is Ato Essandoh uiteraard geen nieuwe naam, blij te zien dat ook in deze rol meer roem zal krijgen, want ook hij speelt opnieuw goed na reeksen zoals Vinyl & Altered Carbon. Visueel zie je veel terug van het desastreuze Another Life of Nightflyers, maar de editing is stuk sterker scherper (dat einde van die pilot, wow, zo emotioneel) en de beelden nog een stuk fraaier. Tot slot overtrof Away Tales from the Loop niet in onze ogen als beste science fiction titel van het filmjaar 2020.

Kortom, Streamz & Disney Plus komen er aan, maar Netflix plooit voor geen meter. Met Away toont het weer dat het echt wel goeie series kan blijven brengen naar de science fiction liefhebber. Samen met Hilary Swank die opnieuw niet teleurstelt.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter