Streamz_logo

Streamz lanceert op 14 september 2020 in België, vervangt Telenet Play, voegt VRT Nu toe

Dit zijn de prijzen van Streamz, de Vlaamse Netflix

Streamz heeft officieel zijn lanceringsdatum bekend gemaakt: Op 14 september 2020 zal het beschikbaar zijn voor ons Vlamingen! Over de prijspakketten is er nu ook duidelijkheid,  we krijgen nl. 2 abonnementsformules:

 • Streamz: een prijs van 11,95 euro per maand voor enkel series
 • Streamz+: een prijs van 19,95 euro per maand voor series & films.

Dit zijn dus vergelijkbare prijzen als het huidige Play & Play More pakket van Telenet zonder dat je effectief telecom-klant moet zijn bij Telenet. Streamz is volledig onafhankelijk en standalone. Ondanks speculatie komt er toch geen pakket met reclame.

Streamz wordt een lokale versie van HBO Max. Het aanbod van internationale series zal deze van HBO zoals Westworld, Game of Thrones, Big Little Lies, Watchmen, Lovecraft Country, The Third Day, The Undoing & Raised by Wolves bevatten samen met lokale Vlaamse series (11 nieuwe series om exact te zijn onder meer) zoals De Bende van Jan de Lichte, Cold Courage, Fair Trade, Mijn Slechtste Beste Vriendin, Niets te Melden, maar ook Vlaamse series van VRT zoals Albatros, Black-Out, Geub, De Twaalf, Beau Sejour, Tabula Rasa en meer. Af en toe zullen er ook internationale series van andere grote spelers op Streamz komen zoals CBS, Universal, Sony & Paramount, maar Streamz wordt niet de nieuwe thuis van Peacock. Internationale series buiten HBO worden apart aangekocht.

Streamz op alle apparaten van smartphone tablet laptop smart tv chromecast en Apple TV

Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website Streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). Elk abonnement van Streamz geeft toegang tot 4 gelijktijdige streams in HD en per abonnement kunnen er 5 kijkprofielen aangemaakt worden, waaronder een specifiek profiel voor kids. Zo kan iedereen in het gezin genieten van een gepersonaliseerde Streamz-ervaring. Streamz heeft een slimme recommendatiefunctie, die gebaseerd is op het technologisch hoogstaand platform van VTM GO. Hierdoor worden titels aanbevolen op basis van wat er eerder bekeken werd en heeft dus iedereen zijn eigen ‘unieke’ Streamz. Je kan ook downloaden en offline bekijken.

Wat met Play, Play More, VRT Nu & VTM GO?

Alle Telenet-Play en YUGO All In-klanten worden automatisch overgezet naar het nieuwe aanbod van Streamz. Andere Telenet-klanten kunnen kiezen of ze een afzonderlijk abonnement nemen op Streamz en de titels bekijken via de Streamz-app en website. Of ze kunnen hun Streamz-abonnement linken aan hun Telenet-diensten, waardoor alle titels ook te bekijken zijn via hun digitale televisie en via de Yelo- of Telenet TV app. Hierdoor krijgen ze ook 7 dagen Terugkijk TV. Play More klanten behouden hun Play More pakket. Dit omvat alles van Streamz+, met daarbovenop nog een twintigtal extra themakanalen zoals National Geographic Wild, Discovery World, Boomerang, Nick Toons, muziekzenders en de lineaire Play More-kanalen. Alle klanten ontvangen nog een persoonlijke communicatie met alle info.

VTM GO, het gratis online videoplatform van DPG Media, blijft bestaan in zijn huidige vorm. Waar Streamz een volwaardig betalend video on demand-platform is, blijft VTM GO een gratis catch-up platform waar iedereen alle programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 live kan kijken of kan herbekijken, aangevuld met enkele exclusieve VTM GO titels, die een verlengde zijn van VTM-programma’s.  Hetzelfde geldt voor VRT Nu dat ook in zijn huidige vorm zal blijven bestaan naar Streamz & VTM GO.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Streamz lanceert op 14 september 2020 in België, vervangt Telenet Play, voegt VRT Nu toe”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Geachte,
  eigenlijk ben ik play-klant geworden omwille van enkele themakanalen: we kijken meestal naar National Geographic Wild en Discovery World.
  We vinden het spijtig dat we nu die themakanalen niet meer zullen ontvangen, tenzij dat we nog eens méér betalen voor wat we nu hebben.Ik vraag me af of U ook wel eens denkt aan de mensen die het moeten hebben van hun pensioentje, vooraleer U met nieuwe plannen te voorschijn komt…
  met vriendelijke groeten

  Ronny Vandenbussche

  Please wait...
 2. Beste Ronny,

  Sorry, maar wij zijn film-, serie- & streamingfanaten. Ons enthousiasme loopt er van af, maar ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen is (zowel qua interesse als financieel). Onze excuses dan ook voor dit ‘influencen’!

  Dat gezegd zijnde, ik geloof best dat je kan besparen met streamingdiensten in combinatie met alternatieve internetproviders. Alles bij 1 provider nemen, is niet altijd aantrekkelijk en hopelijk verandert dit in de toekomst nu Streamz standalone gaat. Toegegeven, het is niet ons idee om verschillende streamingdiensten op poten te zetten en daarbij het initieel idee van Netflix teniet te doen, maar als je slim omgaat met het hele gebeuren, kan je zowel profiteren van gratis content (al dan niet met reclame) als abonneren op streamingdiensten wanneer het past. Vandaar ook onze ontelbare recensies om te duiden of het echt de moeite is om een streamingdienst in huis te halen of tijdelijk te abonneren voor een maandje bvb.

  Bekijk ons dus niet enkel als promotie-website, wij zijn echt wel kritisch bezig met content & streaming.

  Groeten,
  MoviePulp.be-redactie

  Please wait...
 3. Hey Ronny, je bent ook altijd welkom om deel te nemen aan onze wedstrijden. Op deze manier maak je toch kans om wat te besparen ;-)

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter