Franchise: Vlaamse Netflix

Vier de Vlaamse feestdag met deze filmparels op Streamz

MoviePulpers, vandaag herdenkt Vlaanderen & Brussel de slag bij Kortrijk die de geschiedenis inging als de Guldensporenslag van 1302. Dat is exact 720 jaar geleden en naar aanleiding daarvan voegde de Vlaamse streamingdienst Streamz een heleboel recente langspeelfilms van eigen bodem. We maakten onze eigen selectie voor jullie onderaan. Enjoy!

Lees verder Vier de Vlaamse feestdag met deze filmparels op Streamz

Streamz lanceert op 14 september 2020 in België, vervangt Telenet Play, voegt VRT Nu toe

Dit zijn de prijzen van Streamz, de Vlaamse Netflix

Streamz heeft officieel zijn lanceringsdatum bekend gemaakt: Op 14 september 2020 zal het beschikbaar zijn voor ons Vlamingen! Over de prijspakketten is er nu ook duidelijkheid,  we krijgen nl. 2 abonnementsformules:

  • Streamz: een prijs van 11,95 euro per maand voor enkel series
  • Streamz+: een prijs van 19,95 euro per maand voor series & films.

Lees verder Streamz lanceert op 14 september 2020 in België, vervangt Telenet Play, voegt VRT Nu toe


Krijgt Streamz dan toch een pakket met reclame?

Telenet Play wordt Streamz

Het is voorlopig nog koffiedik kijken wat de prijspakketten betreft van het opkomende Streamz door Telenet & DPG Media, maar geruchten op de markt gaan dat er toch een mogelijkheid wordt verkend om reclame te krijgen op de Vlaamse streamingdienst. Streamz kijkt zo naar het model van Hulu van The Walt Disney Company die een goedkoop streamingabonnement aanbiedt in combinatie met video advertenties. Het kan zijn dat Streamz in eerste fase zal starten zonder advertenties met enkel een betaalmodel, om dan later afhankelijk van het succes een goedkoper abonnenement vergelijkbaar met Amazon Prime Video, Apple TV+ & Disney+. Sta jij open voor advententies op een nieuwe Vlaamse Netflix?

Sorry, je moet ingelogd zijn om deze content te lezen. Wordt een deel van de MoviePulp.be-community en krijg toegang tot exclusieve wedstrijden, Rated R content en meer!

Registreer gratis hier... Indien niet mogelijk, stuur een e-mail naar info@moviepulp.be voor hulp & support!

Een deel van de MoviePulp.be-community worden impliceert dat je het wedstrijdreglement van MoviePulp.be aanvaardt en de regels omtrent dataverwerking volgens GDPR. Meer info vind je hier: https://www.moviepulp.be/wedstrijdreglement.

Benieuwd wat we doen met jouw data? Meer informatie vind je hier:
https://www.moviepulp.be/profiel
 

Wordt Telenet Play & Play More Streamz?

Telenet Play wordt Streamz

Er wordt deze week meer nieuws verwacht over de Vlaamse streamingdienst Streamz op een groot persevenement met presentatoren Erik Van Looy & An Lemmens! De hamvraag blijft wat er gaat gebeuren met Telenet Play & Play More, maar de eerste geruchten dat we horen, is dat Streamz het aanbod van Telenet Play & Play More zal overnemen. Dat betekent dus dat we zowel Vlaamse series zoals De Bende van Jan De Lichte & Instafamous, maar ook HBO & HBO Max-series zoals Westworld, Game of Thrones, Watchmen, Lovecraft Country, The Third Day, The Undoing & Raised by Wolves zullen krijgen op de Vlaamse streamingdienst zonder enige verplichting om Telenet-abonnee te zijn! Nog meer, MoviePulp.be heeft ontdekt wanneer deze streamingdienst gelanceerd zal worden…

Lees verder Wordt Telenet Play & Play More Streamz?

Vlaamse Netflix krijgt naam Streamz

Hot nieuws in streamingland, want Vlaanderen wordt in het najaar van 2020 een streamingdienst rijker. Streamz wordt de naam van de Vlaamse Netflix onder de vleugels van DPG Media België & Telenet België en kreeg onder leiding van CEO Peter Vindevogel goedkeuring van de Europese Commissie & Vlaamse Regulator voor de Media om te bestaan op 1 september 2020. Verder zijn er weinig factoren bekend. Zo is er geen content vrijgegeven die exclusief te zien zal zijn op de toekomstige Vlaamse streamingdienst, maar beide mediabedrijven zullen wel galant staan voor zowel Vlaamse fictie van VTM & co in combinatie met internationale content van Play. Zo hopen velen dat HBO-content samen met de reeks De Bende van Jan de Lichte eindelijk te zien is onafhankelijk van een telecom-abonnement bij Telenet.

Lees verder Vlaamse Netflix krijgt naam Streamz


De echte reden waarom de Vlaamse Netflix er komt: Cordcutters naar 6%, Play More stagneert op 14%

Groot nieuws de voorbije week, want DPG Media België & Telenet slaan de handen in elkaar voor de nieuwe Vlaamse versie van Netflix te lanceren in het najaar van 2020. Vijgen na Pasen zeiden we nog vorige week en dat is wat de nieuwe Digimeter van IMEC aanduidt. Kabelknippen of mensen die hun tv-abonnement uit het huis gooien, is de voorbij jaren gestegen naar 6%, onder jongeren tussen 25 & 34 jaar gaat het zelfs tot 15% of 1/7de van de populatie, terwijl de Play More-service van Telenet al jaren stagneert op 14%. Daarentegen is het betalend gebruik van streamingdiensten a la Netflix gestegen naar maar liefst 40%. Het is dus nu of nooit voor de Vlaamse Netflix, hoewel respondenten al aangaven dat maar 8% Vlaamse content als een reden noemt om over te schakelen van streamingabonnement. Telenet & DPG Media hebben dus nog een heel eind te gaan.

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer
Er lijkt schot in de zaak te komen wat de nieuwe concurrent van Netflix & Disney Plus betreft. De bedrijven van de 2 grootste streamingapps in Vlaanderen, respectievelijk Telenet met SBS & DPG Media, slaan namelijk de handen in elkaar door samen een joint venture op te starten, voorlopig nog zonder naam. Dat meldt De Morgen. Initieel stapt VRT niet in het project, maar het kan wel zijn dat de Vlaamse openbare omroep later mee instapt als het project succesvol is. Er zal gefocust worden op lokale content met De Bende van Jan De Lichte die ongetwijfeld het licht zal zien op deze nieuwe streamingdienst, maar internationale content wordt zeker niet uitgesloten gezien Telenet nog steeds een samenwerkingsakkoord heeft met HBO. Wanneer de nieuwe dienst wordt gelanceerd is nog niet duidelijk, maar men mikt op het najaar van 2020. De maandelijkse prijs voor een abonnement is eveneens niet bekend, hoewel dat er in 2 abonnementen wordt gedacht: Basic aan 10 euro (zoals Netflix) & Premium aan 25 euro (zoals Telenet Play More).

Lees verder Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer