Lovecraft Country HBO recensie op Telenet Play

Lovecraft Country recensie op Telenet PlayLovecraft Country ****

Bedenkers: Misha Green (Helix, Sons of Anarchy, Spartacus), Jordan Peele (Get Out, Hunters, Us) & J.J. Abrams (Star Wars, Alias, Star Trek)

Met Jonathan Meyers, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael Kenneth Williams, Jamie Chung, Tony Goldwyn, Abbey Lee, Jamie Neumann,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Get Out, From Dusk Till Dawn & Stranger Things.

Het verhaal: We volgen Atticus Freeman – een zwarte man – die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader in de jaren ’50 in het diepe Zuiden van de Verenigde Staten. Een roadtrip die niet alleen zeer gevaarlijk is vanwege de Jim Crow-wetten en het racisme in The South, maar ook door angstaanjagende monsters die recht uit een Lovecraft-verhaal zouden kunnen komen.

Jurnee Smollett Hbo GIF by aiptcomics - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Hoe begin je aan een recensie over deze nieuwe HBO-serie Lovecraft Country? Er valt immers zoveel over te vertellen! Er is enerzijds het baanbrekend werk van schrijver H.P. Lovercraft die tijdens de Belle Epoque mensen voor het eerst aan het schrikken bracht met zijn vergezochte bovennatuurlijke verhalen en dankzij het boek door Matt Ruff opnieuw in de schijnwerper kwam anno 2016. Anderzijds zijn er producenten J.J. Abrams & Jordan Peele die elks hun kwaliteiten op de tafel leggen. Abrams brengt het nostalgische aspect van de nieuwe 10-delige serie, terwijl Peele zijn Get Out-trademark in zowat elke aflevering laat terugkomen met een opmerkelijke verwijzing naar zwarte cultuur.

Lovecraft Country HBO recensie op Telenet Play

Lovecraft Country is al dit opgesomd in elkaar, maar ook meer dankzij de inbreng van bedenker Misha Green. De HBO-serie voelt aan als een anthologiereeks met per aflevering een ander horrorthema van H.P. Lovecraft (spookhuizen, monsters, sektes,…). Met leuke plots & twists entertainde Lovecraft Country ons vanaf de eerste minuten, maar ook de bizarre & rare momenten geven je een waar From Dusk Till Dawn-gevoel maar dan net weer geen Twin Peaks-nostalgie. Alleen daarvoor zeggen we al chapeau, want het maakt Lovecraft Country meer dan enkel een doordeweekse science fiction serie over zwarten als je kan verwijzen naar deze 2 legendarische films of series. Tot slot willen we nog graag de hoofdcast prijzen, want zowel Jurnee Smollett als Jonathan Meyers zetten een voortreffelijke acteerprestatie neer met klasbak Courtney B. Vance die net iets te weinig screentime krijgt voor zijn talent.

Kortom, Lovecraft Country is de Stranger Things voor The Black Community dankzij Jordan Peele en een ware ode aan H.P. Lovecraft’s euvre dankzij J.J. Abrams. Speciaal & bizar, maar tegelijkertijd origineel & uniek. Dikke aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.