When They See Us recensie op Netflix België

When They See Us recensie op Netflix BelgiëWhen They See Us *** 1/2

Bedenker: Ava DuVernay (A Wrinkle in Time, 13TH, Selma)

Met Jovan Adepo, Asante Blackk, Chris Chalk, Marquis Rodriguez, Jharrel Jerome, Caleel Harris, Ethan Herisse, Vera Farmiga, Joshua Jackson, John Leguizamo, Famke Janssen, Michael Kenneth Williams, Kylie Bunbury, Aurora Perrineau,…

Speeltijd: 4 afleveringen / 60 – 85 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Seven Seconds, Moonlight & American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson.

Het verhaal: Kroniek over het waargebeurde verhaal van 5 zwarte minderjarigen die veroordeeld worden voor een verkrachting die ze niet hadden gepleegd.

When They See Us Netflix recensie

Ons verdict: Black lives matter… Vele zwarte regisseurs, acteurs & actrices zoals Spike Lee, Steve McQueen, Dee Rees & Chiwetel Ejiofor strijden er iedere dag vurig voor en When They See Us is de nieuwste telg van de Oscar-kandidate Ava DuVernay die het misbruik van het zwarte ras in de Amerikaanse hoofden moet houden tijdens deze toch wel zware Trump-jaren in de Verenigde Staten.

Het geld van producenten Robert De Niro & Oprah Winfrey wordt al meteen goed ingezet met een jonge Donald Trump die er al meteen van langs krijgt in de eerste minuten van deze serie. Power to the people! DuVernay weet dankzij films zoals Selma hoe ze de lens moet scherp stellen en camera moet hanteren, maar haar schrijven laat te wensen over. Ze zorgt met When They See Us immers voor een (half-)fictief verhaal dat in het verlengde van haar documentaire 13TH past zonder een deftige emotionele band op te bouwen met de 5 protagonisten. Hoewel dat meer 75% van de screentime op zich neemt in de laatste 2 afleveringen. Al een geluk is er het einde dat in 30 minuten merendeel van de emotionele connectie met de mensen, die het drama uit de jaren ’90 effectief meemaakte, herstelt tot het aanvaardbare.

Kortom, When They See Us is geen Seven Seconds wat de status dan ook mag zijn van Ava DuVernay bij de politiek correcte zwarte gemeenschap.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter