A Wrinkle in Time Telenet Play More recensie

A Wrinkle in Time Telenet Play More recensieA Wrinkle in Time *

Regie: Ava DuVernay (13TH, Selma)

Met Chris Pine, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Gugu Mbatha-Raw, Zach Galifianakis, Storm Reid, Levi Miller, Deric McCabe, Mindy Kaling,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Wizard of Oz, Project T & Power Rangers.

Het verhaal: Na het verdwijnen van haar vader, een briljante wetenschapper, sturen drie vreemde wezens Meg, haar broer en haar vriendje naar de ruimte om hem te vinden.

Ons verdict: The Walt Disney Company is al voor het 2de jaar op rij het grootste filmstudio in de wereld in termen box office resultaten. Met Marvel & Star Wars heeft het in zekere zin zijn domein van sprookjes verlaten, maar met zijn animatiefilms houdt het zich nog steeds stevig vast aan de pilaren van zijn grondlegger(s) om de fantasie van kinderen tot leven te brengen. Met zo’n geldbuidel kan het zich af en toe een experimentje premitteren en dat is A Wrinkle in Time.

Storm Reid in A Wrinkle of Time recensie op Telenet Play More

Het is een poging van Disney & regisseuse Ava DuVernay om een creatief concept rond de wetenschappelijke theorie van teleportatie & kwantumverstrengeling (cfr. quantum entanglement) naar jongeren te brengen. Echter gaat het in zijn uitwerking volledig de mist in met zeer slechte special effects, een verhaal dat enkel kinderen van hippies & leerkrachten in de wetenschappen eventueel zou kunnen interesseren en castleden die niet slechter ingezet kunnen worden. Het heeft thans alle elementen die grootste franchises tot een succes hebben gebracht, maar in zijn ambitie rijdt het zich volledig stuk. Het verbaast ons dan ook niet dat A Wrinkle in Time nooit het licht heeft gezien in Belgische bioscopen en ook op Telenet Play More hoort het ook niet thuis.

Kortom, A Wrinkle in Time = what the actual f*ck, Disney?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter