The Hangover Part II review

The Hangover Part II ***1/2

Regie: Todd Philips (Due Date)

Met: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Yeong, Mason Lee, Paul Giamatti

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van The Hangover, maar dan grover, hectischer en donkerder.

Het verhaal: Eén pintje op het Thaise strand op vooravond van het huwelijk van Stu, dat was het plan. 12 uur later wordt ‘the wolfpack’ wakker in een vunzige hotelkamer in Bangkok: één met een kaalgeschoren kop, een andere met een tatoeage, en alledrie met een kater van jewelste. Maar waar is Stu’s schoonbroer Teddy gebleven? En waar komt die aap vandaan?

Ons verdict: The Hangover was enkele jaren terug dé verrassingshit van de zomer: honderden miljoenen aan de wereldwijde box office, en dat voor een R-rated (KNT, red.) komedie met een bescheiden budget en een cast van -destijds- nobele onbekenden. Een sequel kon dan ook niet uitblijven. Levert dit vernieuwende cinema op? Nergens. Meer van dezelfde grove onderbroekenlol? Jazeker, maar door de razende vaart, de heerlijk politiek incorrecte humor, en de perfect op elkaar ingespeelde cast geraakt The Hangover Part II er wonderwel mee weg. Toegegeven, er is nog maar weinig volwassen concurrentie in het genre, maar dit is zonder meer de meest hilarische film van het jaar (tot dusver), en biedt exact wat de trailers en posters beloven. Anders dan -gelijkaardige- komedies uit de stal van Judd Apatow (die eruit zien als de gemiddelde sitcom) is deze sequel opnieuw prachtig in beeld gebracht door Todd Philips en zijn cameramensen, met fraaie wijdse shots van de natuurpracht in Thailand en wolkenkrabbers van Bangkok, wat het witte doek meteen een meerwaarde geeft tegenover wachten op de DVD release. Wie eens een avondje wil gieren, lachen en brullen, weet waar naartoe. Verwacht alleen geen verrassingen. En aan de makers, wacht in godsnaam een tijdje voor je het onvermijdelijke Part III op de mensheid loslaat. Trop is te veel!

Bekijk alvast een korte documentaire over The Hangover Part II.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Hangover Part II review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter