Dragged Across Concrete recensie

Dragged Across Concrete recensieDragged Across Concrete *** 1/2

Regie: S. Craig Zahler (Bone Tomahawk, Brawl in Cell Block 99)

Met Mel Gibson, Vince Vaughn, Tory Kittles, Michael Jai White, Thomas Kretschmann, Jennifer Carpenter, Udo Kier, Fred Melamed, Noel Gugliemi,…

Speeltijd: 159′

Ga kijken als je hield van Lukas & Den of Thieves.

Het verhaal: Zodra 2 overijverige politieagenten aan de macht worden opgeschort, moeten ze zich verdiepen in de criminele onderwereld om hun juiste compensatie te krijgen.

Dragged Across Concrete recensie

Ons verdict: Dragged Across Concrete heeft een tijdje nodig gehad om naar België te komen nadat het al in het najaar van 2018 debuteerde op het filmfestival van Venetië. Dankzij Kinepolis Film Distribution krijgen we nu Mel Gibson & Vince Vaughn in een nieuwe neo-noir detectivefilm in Belgische bioscopen en dat knalt lekker af.

Wees wel gewaarschuwd, want regisseur & schrijver S. Craig Zahler neemt zijn tijd met een structuur & opbouw die quasi stabiel blijft doorheen de hele film maar waarvoor je dient te werken. Hoewel Dragged Across Concrete de volledige 2 uur & een half duurt en zijn scenario je gedurende die tijd volledig gijzel houdt, houden de verschillende verhaallijnen, die mooi op elkaar inspelen, je stevig bezig. Maar het scenario is niet zijn sterkste schakel. Dragged Across Concrete gaat en staat met zijn straffe & keiharde dialogen die misschien van tijd tot tijd iets te rechts klinken en op de grens van het politiek correcte vallen, maar goed. In termen van realistische dialogen onder agenten kan het wel tellen. Tot slot is deze Rated R content net datgene wat de Belgische cinema vandaag de dag nodig heeft en met karakterkoppen zoals Mel Gibson & Vince Vaughn als politieduo werden onze Lethal Weapon-wensen opnieuw vervuld.

Besluit: Dragged Across Concrete is misschien een stuk te lang en een tikkeltje te traag, maar geef ons iedere dag Mel Gibson & Vince Vaughn in gesprek om aan onze trekken te komen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter