Project Power recensie op Netflix België

xxxxxProject Power ***

Regie: Henry Joost & Ariel Schulman (Nerve, Paranormal Activity 3)

Met Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Rodrigo Santoro, Courtney B. Vance, Machine Gun Kelly, Dominique Fishback,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van Bright, Coffee and Kareem & 6 Underground.

Het verhaal: In de straten van New Orleans wordt de mysterieuze drug ‘Power’ verspreid die elke gebruiker tijdelijk een unieke superkracht geeft. Het addertje onder het gras? Je weet op voorhand niet welk effect de pil heeft. Terwijl sommigen een kogelvrije huid, onzichtbaarheid of een andere kracht ontwikkelen, kan het effect ook dodelijk zijn. Wanneer ‘Power’ in het misdaadcircuit terechtkomt escaleert de situatie en moet een agent samenwerken met een jonge dealer & een oorlogsveteraan met persoonlijk vendetta. Om de drugsbende te stoppen moet het drietal zelf alle risico’s ondergaan die het nemen van ‘Power’ met zich meebrengt. 

Project Power Netflix recensie

Ons verdict: We gaan de laatste maand in dat Netflix quasi alleen is in het streaminglandschap met Disney Plus die zijn intrede maakt in België midden september. Maar Netflix heeft ons gedurende de hele coronacrisis en de voorbije jaren altijd van een meer dan fijne vrijdagavondfilm voorzien en dat is met Project Power niet anders.

Jamie Foxx in Project Powter Netflix recensie

Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt vormen het krachtig duo voor deze nieuwe Netflix-blockbuster door Nerve-regisseurs Henry Joost & Ariel Schulman en dankzij een meer dan behoorlijke budget van 85 miljoen dollar wordt Project Power voorzien van de nodige special effects om een actiefilm van hoge kwaliteit te krijgen. Het concept van Project Power is echter hol met een scenario dat probeert aan te leunen tegen de X-Men-franchise of andere stripboekverfilmingen, maar de makers proberen met elektrische fietsen, MC-battles, NASA T-shirts, brommers & de achtergrond van New Orleans een jonger (en ook meer zwart) doelpubliek aan te spreken. Allemaal zaken die niet echt vernieuwend zijn op de streamingdienst, gezien we dit bvb. al met Coffee & Kareem zagen maar ook andere Netflix-films zoals Spenser Confidential. Qua opbouw & structuur is Project Power ook niet het beste voorbeeld met de actiefilm die op dat vlak gelijkenissen toont met Bright. Tot slot is Project Power met zijn 2 uur speelduur iets te langdradig, vooral vanwege de flauwe, humorloze dialogen inbetween en het toch wel wat roemloos einde.

Kortom, Project Power is de zoveelste commerciële actiefilm op Netflix dit jaar en het begint ondanks Jamie Foxx & Joseph Gordon-Levitt wat afgezaagd te worden. We beginnen onze bioscoopblockbusters op vrijdag toch wel aardig te missen, moeten we toegeven.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.