7500 recensie op Amazon Prime Video

7500 recensie op Amazon Prime Video7500 ***

Regie: Patrick Vollrath (Alles wird gut)

Met Joseph Gordon-Levitt, Omid Memar, Passar Hariky, Hicham Sebiai, Aylin Tezel, Carlo Kitzlinger,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van United 93, Phone Booth, Buried & Into the Night.

Het verhaal: Het vliegtuig van piloten Michael Lutzmann & Tobias Ellis dat vliegt van Duitsland naar Parijs wordt plotseling gekaapt door terroristen.

Joseph Gordon-Levitt in 7500 recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Geen idee of het een trend is, maar vliegtuigkapingen zijn weer populair op streamingdiensten nu Netflix komt met het Belgische Into the Night en Amazon dit weekend met de Europese film 7500. Een poging om in te spelen op het heimwee van de reiziger of eerder een ontmoediging om mensen te doen reizen tijdens een pandemie?  

Anyway, 7500 neemt het idee over van een Phone Booth & Buried door de protagonist samen met de kijker gedurende de hele film op één centrale plek samen te brengen. In dit geval spenderen we 100% van onze tijd mry de geweldige acteur Joseph Gordon-Levitt (Inception, The Dark Knight Rises) in een cockpit van een vliegtuig. Weinig inhoud hoor ik je zeggen? Think again. Het begin van 7500 is aangrijpend en laat je meermaals machteloos voelen als kijker met Levitt die zijn rol met glans vervult. 7500 typeert zich vooral gedurende zijn hele speelduur door zijn waarheidsgetrouwe omgeving en zeer realistisch scenario. Naarmate de film met een toch wel iets te korte speelduur vordert, krijgen we weliswaar nooit meer hetzelfde niveau terug. Iets waar de ervaring van Duitse regisseur Patrick Vollrath veel mee te maken heeft, gezien de man in 2016 een Oscar-nominatie in de wacht sleepte met zijn kortfilm Alles wird gut en met 7500 zijn langspeeldebuut maakt. Ook wel spijtig van het iets of wat cliché einde, dat misschien toch wel een beetje beter uitgewerkt kon worden. Tot slot valt de acteerprestatie van de Duitser Carlo Kitzlinger op te merken die in het begin de autoriteit naar zich toe trekt naast de acteur die zijn carrière begon als Tommy uit 3rd Rock from the Sun.

Kortom, 7500 is meer dan een doordeweekse televisiefilm op stream! Het eerste deel is aangrijpend dankzij het werk van de Duitse Oscargenomineerde regisseur Patrick Vollrath & 2 maal Golden Globe-genomineerde acteur Joseph Gordon-Levitt. 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.