Into the Night recensie op Netflix België

Into the Night Netflix recensieInto the Night ***

Regie: Inti Calfat & Dirk Verheye (Over Water) / Bedenker: Jason George (Narcos S3)

Met Jan Bijvoet, Nabil Mallat, Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Stéfano Cassetti, Astrid Whettnall, Vincent Londez, Regina Bikkinina, Alba Gaïa Bellugi, Babetida Sadjo, Mehmet Kurtulus,  Ksawery Szlenkier, Reinhilde Decleir,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 40 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Rain, Critical Decision, United 93 en een beetje Lost.

Het verhaal: Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan de dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon – en elkaar – te overleven. Op eender welke manier.

Ons verdict: Terwijl de grote filmstudio’s zoals Disney met Disney+, Warner Bros. met HBO Max & NBCUniversal met Peacock hun streamingdiensten in gang gooien, is Netflix al een tijdje een gevestigde waarde in Europa, waardoor de populairste streamingdienst van de wereld met zijn 183 miljoen wereldwijde gebruikers noodgedwongen is om af en toe te investeren in lokale content. Voor Vlaanderen gingen ze al slim te werk door samen met VRT in de productie van Undercover te stappen en voor Brussel & Wallonië is er nu ook Into the Night, een nieuwe Belgische Netflix-serie in het Frans & Engels met een uitgebreide internationale cast uit  België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland & Turkije. Voor ons Vlamingen is er Jan Bijvoet uit o.m. De Patrick & Nabil Mallat uit o.m. Patser die onze eer hoog moeten houden op de internationale streamingdienst, terwijl de producent van Narcos S3 Jason George de boel mag sturen voor het bedrijf uit uit Los Gatos, Californië.

Nabil Mallat in Into the Night Netflix trailer

Met een happerige start gaat Into the Night uit de startblokken, gezien de beelden vooral veel te snel willen gaan voor het verhaal en de introductie per aflevering te weinig tijd laten voor karaktertekening per personage te laten groeien. Op dat vlak kunnen ze nog iets leren van Lost. Maar wanneer de actie begint, is Into the Night bijzonder verslavend en toont het ook meteen zijn troeven: de suspense. Into the Night binget dan ook bijzonder vlot vanwege de spanning maar ook de betrekkelijk korte speelduur per aflevering van zo’n 40 minuten. Van de hele cast maakt vooral Mehmet Kurtulus meteen indruk met Pauline Etienne, Babetida Sadjo & Stefano Cassetti die mooi volgen en Jan Bijvoet die eindelijk aanvult, maar over het algemeen mist de Netflix-serie wel een sterke naam. Zo hadden we liever Maaike Neuville in de rol gezien van Sylvie en een sterk internationaal profiel als de piloot van het gezelschap Mathieu. Tot slot vinden we dat het concept van een moordende zon veel te weinig wordt uitgewerkt tijdens de reeks en het laat ons dan ook op het vlak van special effects op onze honger zitten.

Kortom, Into the Night is de actievolste reeks die we ooit zagen van de hand van een reeks Belgen. Verslavend & binge-waardig zonder meer, maar laat er niet je favoriete serie of je nachtrust voor liggen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter