Captive State recensie

Captive State recensieCaptive State ***

Regie: Rupert Wyatt (Rise of the Planet of Apes, The Gambler)

Met John Goodman, Vera Farmiga, Ashton Sanders, Machine Gun Kelly, Madeline Brewer, Alan Ruck, Kevin Dunn, Ben Daniels, Jonathan Majors,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van KIN.

Het verhaal: Captive State is gevestigd in de toekomst in een wijk in Chicago. Bijna een decennium na een bezetting door een buitenaards ras worden de levens verkend aan beide kanten van het conflict – de collaborateurs en dissidenten.

Ashton Sanders in Captive State recensie

Ons verdict: Met het overaanbod aan science fiction content op Netflix is het moeilijk om opening te vinden voor gelijkaardige films in de bioscoop. KIN deed vorig jaar een poging maar kreeg het moeilijk aan de internationale box office en in dezelfde lijn doet Captive State een nieuwe poging. Captive State heeft wel iets meer te bieden: Britse regisseur Rupert Wyatt, de man achter Rise of the Planet of the Apes & The Gambler, zit aan de knoppen.

John Goodman in Captive State recensie

Captive State onderscheidt zich van de Netflix-stal door een sterk plot voor de dag te brengen samen met een realistische cinematografie en enscenering. De heerlijke acteerprestaties van veteranen zoals John Goodman & Vera Farmiga geven het hele gebeuren ook een Koude Oorlog-vibe wat best uniek is voor een science fiction film dezertijde. De prestatie van hoofdrolspeler Ashton Sanders laat samen met het tempo van Captive State alleen wat te wensen over. Zeker de helft van de film draagt niet bij tot het plot hoewel het de sfeer van Captive State wel typeert: bang afwachten. De film blijft ook dik onder de 2 uur, wat ons verbaasd na het lang afwachten. Meeh. De boodschap is dus blijven wachten tot het einde, ook al voelt de film met momenten te mysterieus aan.

Kortom, Captive State is vergelijkbaar met KIN, maar legt wel een sterker plot voor de dag. Blijven zitten tot het einde is dus de boodschap, ondanks het feit dat de film best wat te lang aanvoelt. Aan jou de keuze om af te wachten in de bioscoop of de huiskamer…

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter