Kin recensie op het Filmfestival Oostende

Kin recensie op het Filmfestival OostendeKin **

Regie: Jonathan Baker & Josh Baker (Bag Man)

Met Myles Truitt, Jack Reynor, Dennis Quaid, James Franco, Zoë Kravitz, Carrie Coon, Michael B. Jordan,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Stranger Things en andere doorsnee science fiction films op Netflix zoals Tau & Anon.

Het verhaal: Achtervolgd door een wraakzuchtige crimineel, de FBI en een bende buitenaardse soldaten worden de ex-gevangene Jimmy en zijn geadopteerde tienerbroeder Eli gedwongen om op de vlucht te gaan met een krachtig wapen van mysterieuze oorsprong als hun enige bescherming.

Het Filmfestival van Oostende 2018

De setting: De historische Belgische badstad Oostende heeft er al meer dan 10 jaar een filmfestival bij. Het kleine broertje van het Film Fest Gent werkt zijn 11de editie af en is vooral gekend voor zijn glamoureuze inhuldigingen van Vlaamse & Belgische sterren. Gedurende een week kan je aan een voordeelprijs van 30-39 euro genieten van een ideale mix tussen Vlaamse, Belgische, Europese & internationale films die niet persé uitgekomen zijn in het jaar zelf. Grote namen dit jaar zijn Mile 22, Peppermint, The Nun, Lukas & BlacKkKlansman en heel wat Vlaamse films zoals Engel & Hoop doet leven. Er kan zelfs aan televisieseries zoals De Dag & The Team 2 gekeken worden. Aan sfeer op het Film Festival Oostende ontbreekt het nooit en sinds dit jaar is het ook een stuk professioneler geworden.

Myles Truitt & Jack Reynor in Kin

Ons verdict: Hoeveel respect we ook hebben voor debuterende regisseurs die zo’n hit met een kortfilm bereiken dat ze de producenten van Stranger Things kunnen overtuigen om een langspeelfilm te maken, Kin is een schoolvoorbeeld van hoe dialogen een hele film stuk kunnen maken. Op geen enkel moment kunnen ze door de beugel en dat is jammer voor het potentieel dat de film kon hebben om een franchise te worden. Samen met de zwakke acteerprestaties van Dennis Quaid, James Franco & Jack Reynor werd het al pijnlijk na enkele minuten dat Kin een flop van formaat ging worden, laat staan dat het een fundament zou zijn om op verder te bouwen. De film zit bovendien propvol eindeloze conversaties & situaties die naar nergens toe leiden en op geen enkel moment zin geven aan het traject van de jonge held gespeeld door Myles Truitt. De geslaagde science fiction effects compenseren het ontbreken van genoeg actie tot slot ook niet.

Kortom, Kin hoort niet thuis in de bioscoop. Hooguit op Netflix, dus verspeel je geld er niet aan.

https://www.youtube.com/watch?v=IbSqu6Mu6FM

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter