TAU recensie op Netflix België

xxxTAU *

Regie: Federico D’Alessandro

Met Maika Monroe, Ed Skrein, Gary Oldman, Ivana Zivkovic, Fiston Barek,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Lost in Space, Anon & Saw II.

Het verhaal: Julia wordt gevangen gehouden door een wetenschapper in een futuristisch slim huis en hoopt te ontsnappen door in discussie te gaan met de kunstmatige intelligentie die het huis controleert.

Maika Monroe in de Netflix-film TAU

Ons verdict: De mannen bij Netflix geven vaak debuterend talent een kans om een film te maken en dat vinden wij straf. Maar als je als visual effects-man de mist in gaat op het vlak van special effects in een Netflix-film, dan gaat er iets mis.

De Uruguaan Federico D’Alessandro heeft gewerkt achter schermen van producties zoals Ant-Man, The Mummy & Doctor Strange, misschien geen topfilms op het vlak van CGI, maar zeker geen slechte. Hoe je dat een zooitje kan maken van een science fiction film zoals TAU is mij een raadsel. De effects zijn zo slecht dat je in de beginscène het gevoel hebt dat Cain uit Robocop 2 op een slechte manier terug tot leven komt na bijna 30 jaar en als je dan een goedkope versie ziet van HAL 9000, gaat onze maag lichtjes draaien. De acteerprestatie van de mooie Amerikaanse actrice Maika Monroe die een beetje tussen Saw II met de vormgeving van The Handmaid’s Tale ligt, wist ons ook niet voldoende te intrigeren om verder te gaan in het overaanbod van science fiction op Netflix België. Bijgevolg was het drukke op de rode knop van onze televisie voldoende om deze film niet verder te zien, zeker toen we zagen dat Gary Oldman zelfs geen fysieke verschijning maakt in deze TAU film.

Kortom, TAU verkracht zowat alles wat we goed vinden in een film. Leave the classics alone, people!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter